MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava o plângere penală după apariția în mass media locală, centrală și pe rețelele de socializare, a unor informații cu privire la activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, cu incidență directă pe Substația de Ambulanță Câmpulung Moldovenesc, informații considerate trunchiate și distorsionate care au adus atingere a demnității personale, prestigiului și profesionalismului cadrelor medicale care activează în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, cu consecințe grave în ceea ce privește calitatea actului medical, a serviciilor medicale și a profesioniștilor din domeniu. Decizia a fost luată în urma unei ședințe operative car a avut loc astăzi la sediul Prefecturii Suceava.

Iată comunciatul oficial:

”Instituția Prefectului – județul Suceava a luat act cu îngrijorare de infomațiile apărute în mass-media locală, centrală și pe rețelele de socializare, cu privire la activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, cu incidență directă pe Substația de Ambulanță Câmpulung Moldovenesc, în ceea ce privește desfășurarea activităților specifice, în contextul situației epidemiologice determinate de noul coronavirus, care ar pune în pericol atât viața pacienților cât și cea a angajaților.

Pentru a verifica veridicitatea și acuratețea informațiilor vehiculate, în data de 09.04.2020, a fost convocată în regim de urgență o ședință operativă la sediul Instituției Prefectului cu reprezentanții următoarelor instituții implicate in combaterea răspândirii infecției cu coronavirus: prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan, subprefecții Laura Morar și Prorociuc Daniel, domnul subsecretar de stat Ovidiu Șandor, inspectorul șef al ISU Suceava, col. Costică Ghiață și directorul Serviciului Județean de Ambulanță, doctor Alexandru Lăzăreanu.

În urma analizei efectuate s-a constatat că în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava au fost asigurate pentru angajați materiale de protecție începând cu data de 01.01.2020 și până în prezent, stocurile fiind suficiente.

Din verificările efectuate, susținute de documente justificative, a rezultat că, la data când a apărut în mass media materialul video, în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, era o cantitate suficientă de combinezoane, măști FFP2 și măști FFP3, viziere și ochelari de protecție, măști și mănuși chirurgicale și echipamente de protecție antivirală.

Mai mult, stocul existent la Serviciul Județean de Ambulanță în ziua curentă, ora 9.00, era de 3.953 combinezoane, urmând ca în cursul zilei să fie distribuite prin IGSU un număr suplimentar de 1.500 de combinezoane.

Facem precizarea că analiza ultimei perioade de activitate a Serviciului Județean de Ambulanță Suceava a relevat faptul că, zilnic se înregistrează un număr de 100-120 de combinezoane ce sunt folosite de către angajații instituției, care, raportat la nivelul stocurilor, confirmă că nu au fost perioade fără ca instituția să nu dispună de materiale de protecție.

În același timp, toți angajații au fost instruiți în cadrul unui protocol de lucru, confirmat cu dată și semnătură cu privire la obligativitatea de a utiliza toate mijloacele de protecție necesare desfășurarii activităților specifice în contextul situației epidemiologice existente la nivelul județului Suceava.
Având în vedere că informațiile difuzate au fost prezentate într-un mod trunchiat și distorsionat, fără minima verificare a situațiilor reale, se poate aprecia ca această manieră de dezinformare a publicului larg constituie o formă gravă de atingere a demnității personale, prestigiului și profesionalismului cadrelor medicale care activează în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, cu consecințe grave în ceea ce privește calitatea actului medical, a serviciilor medicale și a profesioniștilor din domeniu.

Prin urmare, Instituția Prefectului- județul Suceava a formulat o plângere penală care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea clarificării aspectelor prezentate anterior”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava