Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Militarii Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, au intervenit pentru evacuare apei din gospodării și îndepărtarea efectelor negative în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, informează ISU Suceava.

Cantitatea mare de precipitații a condus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți de pe raza comunei Cârlibaba.

De asemenea, într-o zonă expusă viiturii (Tătarca), pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane (patru adulți și doi copii), precum și trei animale (doi câini și un cal). Atât persoanele, cât și animalele au fost salvate din calea viiturii și transportate la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol (reprezentat de scurgerile de pe versanți).  Au fost identificate 10 gospodării în care apa a intrat în locuințe și clădirile anexe, iar cinci construcții anexe au fost distruse de viitură, cele mai afectate zone fiind Tătarca și Țibău (comuna Cârlibaba). Pompierii militari au acționat cu mijloace de primă intervenție și pe raza municipiului Vatra Dornei, în urma ploilor torențiale care au inundat curți, grădini și căi de acces.

În continuare, pompierii militari și civili, împreună cu lucrători ai Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, lucrează pentru îndepartarea efectelor negative și eliberarea căilor de acces, cu ajutorul utilajelor specifice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava