MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Constantin Munteanu, consideră că noul Cod Fiscal este o lege care nu-i avantajează pe romani, ci dimpotriva, îi impovărează. Constantin Munteanu a spus că liderii politici s-au înghesuit în faţa jurnaliştilor să anunţe succesul acestui proiect de lege şi să vândă românilor scenarii de viaţă ameliorate graţie „relaxării fiscale”.
“Nu spune nimeni, însă, că această „relaxare” vine la pachet cu o serie de noi taxe sau majorări ale celor vechi, mai dăunătoare decât profitabile capitalului uman pe termen lung.
PMP Suceava crede ca noul Codul Fiscal dăunează grav mediului antreprenorial din urmatoarele considerente. Spre exemplu, PFA-urile (10892 in judetul Suceava), persoanele ce desfăşoară activităţi şi profesii independente, vor fi nevoite să plătească contribuţii individuale la pensii (CAS) mai mari cu 10,5%, plafonate la nivelul de 5 salarii medii pe economie, iar persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, dividende sau dobânzi vor fi obligate, mai nou, să plătească şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS – 5,5%)”, a spus Munteanu. El a adăugat că mai mult, impozitul pentru clădirile cu destinaţie mixtă, adică majoritatea sediilor sociale ale societăţilor din categoria IMM-urilor sau sediul social al PFA-urilor se majorează, ajungând la taxe de aproape 10 ori mai mari, respectiv în procent de 0,2% până la 1,3% din valoarea construcţiei. “Nivelul va depinde de decizia consiliilor locale. Aceasta în contextul în care 98% din IMM-urile din România au sediul social în apartamente. Cea mai mare inovaţie a Codului Fiscal pare a fi faptul că libera iniţiativă şi spiritul antreprenorial au fost sacrificate chiar de cei care şi-au construit identitatea revendicându-le sus şi tare. Împovărând PFA-urile, IMM-urile şi domeniul dreptului de autor, USL nu face decât să îngreuneze antreprenoriatul, domeniul literar, artistic sau ştiinţific, sectoare oricum, deja, mult prea vulnerabile. Cum putem obţine creştere economică sustenabilă, când singura reducere pe care o promovăm este TVA-ul, iar în rest extindem baza de impozitare? Creşterea consumului nu aduce nici investiţii străine directe şi nici nu stimulează antreprenoriatul”, a precizat liderul PMP Suceava. El a mai adăugat că noul Cod Fiscal este un exerciţiu de marketing politic: se prezinta doar beneficiie şi se ignoră cu desăvârşire expunerea dezavantajelor ; iar mecanismul este atât de uşor pentru simplul fapt că îl susţine minciuna din fundal.
“Spre exemplu, situaţia investiţiilor nu este deloc aşa de bună precum o prezintă Victor Ponta pe toate scările sau holurile unde mai oferă o declaraţie. Ritmul de creştere a scăzut considerabil. De asemenea, anul trecut, am avut scădere de 3%, aşa că acum suntem abia în revenire, sub nici o formă aşa cum ne este prezentată situaţia, în creştere năucitoare. Creşterea economică şi soliditatea economiei, dacă chiar există, atunci trebuie să se vadă şi în alte aspecte, precum în ratele mici ale şomajului, şomaj care rămâne la cote ridicate de 6,8% de luni bune.
Ceea ce este trist este faptul că noul Cod Fiscal nu schimbă cu nimic această realitate: taxele pe muncă rămân mari, mediul antreprenorial este la fel de sufocat, iar investiţiile nu sunt deloc stimulate. România a mai trecut prin perioade fără taxă pe stâlp sau supraacciză la combustibil, iar economia nu era în extaz. Prin urmare, calcule de impact sunt zero. Mai mult, eliminarea taxei pe stâlp, cu excepţia construcţiilor din agribusiness, a fost amânată până pe 1 ianuarie 2017. Prin urmare, nu prea sunt multe lucruri noi despre care să vorbim, în afară de gălăgie şi cota generală de TVA”, a mai declarat Munteanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava