MOPAN Suceava

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a solicitat consilierilor județeni să redirecționeze fondurile pe care le-au aprobat pentru renovarea și modernizare sălii de ședință „Bucovina” către elevii suceveni. Corneliu Popovici a transmis în mod oficial această solicitare printr-o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, liderului consilierilor PSD, Cătălin Nechifor, precum și tuturor consilierilor județeni. Popovici a amintit că deliberativul județean a votat să cheltuiască aproape 62.000 de euro pentru renovarea, mobilarea și dotarea cu echipamente audio-video a sălii ”Bucovina”, acolo unde au loc ședințele CJ Suceava. „PMP Suceava face apel public la dumneavoastră, cei 37 de consilieri județeni aleși pe listele PSD și PNL, să renunțați la această decizie”, a spus liderul PMP Suceava. El a explicat că potrivit datelor oficiale ale Ministerului Educației, județul Suceava se află pe primul loc la numărul de elevi de liceu care primesc ajutoare de la Guvern pentru a putea urma cursurile. „Așadar, în județul Suceava sunt 4.370 de elevi de liceu ale căror familii au venit brut lunar pe membru de familie de maximum 150 de lei, iar dumneavoastră, consilierii județeni PSD și PNL, cheltuiți peste 60.000 de euro ca să stați la întâlniri în fotolii confortabile, să vă auziți și să vă vedeți în condiții de înaltă tehnologie, în timpul ședințelor care au loc o dată pe săptămână”, a spus Corneliu Popovici. El a arătat că și elevii care obțin rezultate la concursurile și olimpiadele școlare primesc burse de performanță de numai 80 – 100 de lei.

În aceste condiții, Corneliu Popovici a subliniat că PMP Suceava solicită consilierilor PSD și PNL să anuleze decizia prin care Consiliul Județean alocă peste 60.000 de euro pentru renovarea sălii de ședințe, schimbarea mobilierului şi a mochetei, dotarea cu mobilier pentru conferinţe, sistem audio-video-conferinţă şi cu sistem electronic de vot. „Dacă Parlamentul României, care numără 588 de parlamentari, tot prin decizia politică a celor două mari partide PSD și PNL, din care dumneavoastră faceți parte, se poate descurca fără sistem electronic de vot, numărarea voturilor făcându-se și astăzi manual, considerăm că și dumneavoastră, cei 37 de consilieri județeni ai PSD și PNL, vă puteți număra voturile și fără un sistem electronic”, a mai declarat președintele PMP Suceava. Corneliu Popovici a precizat că organizația pe care o conduce propune ca suma care ar urma să fie cheltuită pe dotări de lux în sala de ședință a CJ Suceava să fie repartizată elevilor din județul Suceava care fac eforturi deosebite pentru a înregistra rezultate bune la învățătură.

„Data de 11 noiembrie, care reprezintă ultima zi de depunere a ofertelor pentru modernizarea sălii de ședințe a Consiliului Județean și, în același timp, prima zi de campanie electorală, să devină ziua în care Dumneavoastră, Consilierii Județeni PSD și PNL hotărâți premierea de sfârșit de an a copiilor cu rezultate bune la învățătură din județul Suceava”, a mai spus Corneliu Popovici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava