Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 16 martie, la Târgu Ocna (jud. Bacău), patru contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Contractele, în valoare de peste 18 milioane de lei, vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de învăţământ din oraş. Este vorba de construirea şi dotarea unui centru multifuncţional de tip creşă (2 milioane de lei), de modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional „Costache Negri” (aprox. 10 milioane de lei), precum şi de reabilitarea, modernizarea şi dotarea a două grădiniţe: Piticot A (peste 3 milioane de lei) şi Piticot B (aproape 3,5 milioane de lei).

„La nivelul Guvernului, privim educația ca pe un factor strategic de dezvoltare. Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică şi care este o prioritate de guvernare. Investind în învăţământ, investim, de fapt, în copiii noştri şi în viitorul acestora. De aceea, contractele pe care le semnăm astăzi sunt extrem de importante pentru oraşul Târgu Ocna şi pentru judeţul Bacău, întrucât avem datoria să le asigurăm copiilor noştri accesul la un învățământ de calitate, în creşe, grădiniţe şi şcoli reabilitate şi modernizate”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Prin PNDL 2, MDRAP asigură finanţarea pentru 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar: „Acestea necesită efectuarea de lucrări pentru obținerea autorizațiilor de funcționare și pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional. De asemenea, ne preocupă ca aceste unităţi de învăţământ să fie şi echipate corespunzător, cu mobilier școlar și dotări didactice moderne (aparatură de laborator, biblioteci)”, a precizat ministrul dezvoltării regionale.

* * *

 PNDL este un program de finanțare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava