Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă o șansă unică pentru regiunea Moldovei de a vedea demarate primele lucrări de construcții la două proiecte majore de infrastructură rutieră, respectiv autostrăzile A7 şi A8.

Asociația Moldova Vrea Autostradă (MVA) consideră că includerea capetelor din sectorul montan al autostrăzii A8 (Ungheni – Iași – Târgu Mureș) în PNRR, precum și a unor tronsoane din autostrada A7 autostrada A7 Ploieşti – Bacău – Paşcani  reprezintă un semnal pozitiv că regiunea de Nord-Est a țării va beneficia în sfârșit de fonduri concrete pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, atât de necesară pentru revigorarea economică și socială a acestei zone.

Considerăm că prin criteriile stricte impuse prin PNRR cu privire la anul 2026 ca termene de finalizare a acestor lucrări vom putea vedea concretizate cele două proiecte, iar noile autostrăzi să respecte principiul european „Do not significant harm” („impact minim pe mediul înconjurător”) prin amenajarea de stații de încărcare pentru mașini electrice, crearea de perdele forestiere şi alte măsuri prietenoase cu natura.

Sperăm că instituțiile europene vor răspunde pozitiv propunerii făcute de Executivul român și vor accepta argumentele noastre pentru finanţarea celor două proiecte de infrastructură în forma finală a PNRR.

Suntem conştienţi şi subliniem faptul că autostrada A8 are nevoie de fonduri mult mai consistente pentru a se înfăptui în integralitatea sa, iar în acest sens asociația noastră va face toate demersurile pentru ca finalizarea implementării să fie realizată prin POT 2021 – 2027. Reamintim faptul că autostrada A8 face parte din rețeaua principală TEN-T CORE a Uniunii Europene (ceea ce o face prioritară pentru UE) și că este propusă a realiza prin Master Planul General de Transport al Guvernului României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava