Poliţia Locală Suceava ar putea avea un număr de urgenţă propriu. Consilierul local al PNL, Daniel Prorociuc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că vrea să promoveze un proiect pentru înfiinţarea unui număr unic de urgenţă pentru Poliţia Locală din Suceava. Daniel Prorociuc a precizat că acest proiect va fi promovat în condiţiile în care numeroşi suceveni nu sunt suficient de informaţi cu privire la modul şi locul în care pot să sesizeze diverse problemele pe care le semnalează în municipiu. „Este o iniţiativă susţinută de colegii din PNL care a survenit atât în urma semnalelor trase de domnul preşedinte al PNL Suceava, Ioan Balan, cu privire la protejarea domeniului public, dar mai ales de nenumăratele luări de atitudine ale unor suceveni”, a spus Daniel Prorociuc. El a arătat că sucevenii nu ştiu exact care sunt atribuţiile poliţiştilor locali, şi nici cum se pot adresa acestora. Consilierul liberal a precizat că va depune la primărie proiectul pentru îndiinţarea unui număr unic, scurt, al Poliţiei Locale, precum şi pentru începerea unei campanii de informare în rândul sucevenilor cu privire la rolul şi atribuţiile Poliţiei Locale.
„Se constată o lipsă de informare a sucevenilor cu privire la modul în care pot sesiza anumite probleme începând de la parcări care sfidează regulile de circulaţie, dar şi bunul simţ, până la încălcările legislaţiei în domeniul construcţiilor, publicităţii sau chiar sesizări cu privire la bunurile publice deteriorate, sau poluări de pe spaţiile publice. Un astfel de număr scurt ar putea să aducă plus valoare şi ar putea să aducă noi informaţii pe care poate angajaţii Primăriei sau echipajele de patrulă nu le-au văzut”, a arătat Daniel Prorociuc.
Consilierul liberal a adăugat că proiectul mai prevede şi înfiinţarea unui dispecerat permanent la care sucevenii să sesizeze eventualele probleme din municipiu, dar şi suplimentarea numărului de posturi de la Poliţia Locală Suceava, în special pentru suplimentarea forţelor care asigură siguranţa circulaţiei rutiere pe drumuri.
Daniel Prorociuc a explicat că fiecare sesizare din partea cetăţenilor va primi un număr de ordine, iar acestea vor trebui să fie soluţionate în mod obligatoriu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava