Concert pascal
MOPAN Suceava

În anul 2012, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au fost înregistrate 34.532 apeluri la numărul „112”. În urma acestor apeluri au fost efectuate 20.395 intervenţii, iar în cazul a 2.790 apeluri nu au fost confirmate problemele semnalate.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru informarea şi responsabilizarea tinerilor cu privire la modul de utilizare a numărului „112” poliţiştii de prevenire au organizat vineri, 8 februarie 2013 activităţi de prezentare la Colegiile Ştefan cel Mare şi Mihai Eminescu din municipiul Suceava. De asemenea, luni, 11 februarie, când se serbează Ziua Europeană 112 vor fi organizate activităţi de informare în unităţile de învăţământ din întreg judeţul.

Trebuie spus că toate convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Apelarea abuzivă sau falsă a Numărului Unic de Urgenţă 112 este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Cei care sună şi anuntă amplasarea unui dispozitiv exploziv intra sub incidenţa legii penale şi pot fi acuzaţi de terorism sau tentativă de terorism. Pentru astfel de fapte legea prevede inchisoare de la 3 la 10 ani.

În comunicatul de presă al Poliţiei se precizează că principalele evenimente ce implică intervenţia poliţiştilor pentru care cetãţenii pot apela la 112 sunt omor, atac armat, atentat, tâlhărie, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, trafic şi consum de droguri, furturi, accidente rutiere soldate cu victime sau persoane incarcerate, alte situaţii grave.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava