Concert pascal
MOPAN Suceava

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marţi, 19 ianuarie 2016, a unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, Florin Vasile Popescu. Poliţistul sucevean este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi pentru trafic de influenţă.
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19 ianuarie 2016, față de un un alt inculpat Ovidiu Stănescu, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Potrivit unui comunicat al DNA Suceava, în perioada 30 aprilie – 11 decembrie 2015, Popescu Florin Vasile, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul inspectoratului de poliție județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, a pretins cu intenţie, direct și pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către ofițerul de poliție în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală.
„În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor”, se arată în comunicatul DNA. În acesta se mai precizează că poliţistul sucevean a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.
Astfel, ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, Florin Vasile Popescu a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la Ovidiu Stănescu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.
În cele din urmă, în cursul zilei de marţi, 19 ianuarie 2016, Florin Vasile Popescu a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la Ovidiu Stănescu.
„Inculpatului Stănescu Ovidiu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se mai spune în comuncatul DNA.
În cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie 2016, Florin Vasile Popescu a fost prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se menţionează în comunicatul DNA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava