Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 100 de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţene Suceava, sprijiniţi şi de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu participarea unor poliţişti rutieri din cadrul IPJ Botoşani, IPJ Bistriţa-Năsăud, IPJ Iaşi şi IPJ Neamţ au desfăşurat o amplă acţiune pe raza judeţului Suceava pentru verificarea mașinilor înmatriculate în străinătate. Acțiunea a avut loc în zilele de 3 și 4 noiembrie, controalele fiind efectuate în special în zona de nord a județului, către graniţa cu Ucraina, în localitățile Rădăuţi, Vicovu de Sus, Suceviţa și  Marginea.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, precum şi specialişti ai Registrului Auto Român – Filiala Suceava.

În cadrul acţiunii au fost verificate 1.190 vehicule, din care 173 înmatriculate în alte state, respectiv 69 în Marea Britanie şi 104 în Bulgaria şi alte state. În urma controalelor au fost indisponibilizate 16 vehicule, din care 6 înmatriculate în Marea Britanie (toate pentru lipsă RCA) şi 4 în alte state (3 pentru lipsă RCA şi una pentru defecţiuni tehnice). De asemenea, polițiștii au aplicat 677 sancţiuni contravenţionale. Pentru nerespectarea  regimului legal de viteză au fost aplicate  268 sancţiuni, din care 3 auto înmatriculate în Marea Britanie şi 11 în alte state, în timp ce pentru nefolosirea centurii de siguranţă au fost aplicate 211 sancţiuni, din care la două mașini înmatriculate în Marea Britanie şi 10 în alte state.
Pentru folosirea telefonului mobil fără accesorii de tip „mâini libere” s-au aplicat  26 de sancţiuni contravenţionale, din care patru mașini înmatriculate în Marea Britanie şi 6 în alte state, iar pentru defecţiuni tehnice au fost aplicate  31 de sancţiuni, din care 8 la mașini înmatriculate în alte state. În același timp, pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto s-au aplicat 16 sancţiuni, din care 6 la mașini înmatriculate în Marea Britanie şi 4 în alte state, iar pentru lipsă rovignetei au fost aplicate  4 sancţiuni din care, din care una la un autoturism înmatriculat în Marea Britanie şi două în alte state, iar pentru alte abateri s-au aplicat 121 de sancțiuni.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 38 de permise de conducere, din care 12 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu +50 km/h, 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 15 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordarea priorităţii pietonilor, 1 pentru defecţiuni tehnice şi 1 pentru circulaţie pe sens opus.
Au fost retrase și 37 de certificate de înmatriculare, din care 16 pentru lipsa R.C.A. şi  21 pentru defecţiuni tehnice. Totodată, au fost ridicate 16 plăcuţe de înmatriculare.


Printre exemplele date este cel al unei femei în vârstă de 30 ani, din comuna Vicovu de Jos, jud. Suceava, care a condus autoturismul pe D.N. 2H, în localitatea Vicovu de Jos, cu viteza de 110 km/h, depăşind cu mai mult de 0 km/h viteza maximă legală admisă în localitate. Șoferița a fost sancţionată cu amendă contravenţională, în valoare de 1.125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.
Un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Suceviţa, a fost prins în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în Marea Britanie pe DN17A, în localitatea Marginea, fără a avea încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Șoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei şi i s-au reţinut certificatul  şi plăcuţele cu nr. de înmatriculare. Un alt bărbat din Sucevița, în vârstă de 37 de ani, a fost prins în timp ce conducea pe D.N. 17A, în Marginea, o autoutilitară înmatriculată în străinătate care având defecţiuni tehnice grave la sistemul de direcţie. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 1125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile, precum şi certificatul de înmatriculare.

Polițiști suceveni și din țară au verificat mașinile înmatriculate în străinătate din zona Sucevița - Rădăuți - Vicov, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava