MOPAN Suceava

Peste 200 de turişti care vizitează zilele acestea judeţul Suceava au primit din partea poliţiştilor suceveni afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii accidentelor rutiere, prevenirii tâlhăriilor şi  a furturilor din auto şi genţi şi buzunare. Potrivit unui comunicat al Poliţiti Suceava, pentru a preveni evenimentele negative cu implicarea turiştilor, în perioada 7 – 10 august, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii rutieri şi din structurile de ordine publică au fost prezenţi în zona DN 17, dar şi în municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi în localităţile Ciocăneşti şi Vama, pentru activităţi de informare a turiştilor şi de instruire a reprezentanţilor unităţilor hoteliere şi a pensiunilor turistice cu privire la necesitatea respectării legislaţiei.

De asemenea, poliţiştii de prevenire au avut 10 întâlniri cu reprezentanţii unor unităţi de cazare din zona Vama, Câmpulung Moldovenesc, Cicăneşti şi Vatra Dornei, acestora fiindu-le prezentată legislaţia în domeniul turismului şi consecinţele nerespectării regulilor referitoare în special la evidenţierea cazării turiştilor în registrele speciale.

În comunicat se mai arată că în aceastăperioadă au fost organizate acţiuni de descurajare a faptelor antisociale şi de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel, în ziua de 9 august, Serviciul Rutier şi birourile sau formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere generate de consumul de alcool, fiind reţinute 4 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare, fiind constatate 2 infracţiuni (alcoolemii) şi aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.860 lei.

„Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când merg să se relaxeze, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, în drumeţii”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii au împărţit pliante turiştilor din judeţul Suceava pentru a preveni accidentele şi tâlhăriile, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava