Polițiștii judiciariști rădăuțeni au reușit să recupereze bani și bijuterii în valoare de peste 60.000 de euro de la autorii unui furt dintr-o locuință din municipiul Rădăuți. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Suceava, în data de 8 august 2019, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați de un bărbat de 46 ani, localnic, cu privire la faptul că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său din Rădăuți, de unde au sustras mai multe bijuterii.
Bărbatul a declarat faptul că în jurul orei 21.30, în timp ce se afla acasă a constatat că din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul casei i-au fost sustrase mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante şi safire. „În urma cercetărilor efectuate la faţa locului persoana vătămată a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, iar dintr-un sertar al acesteia persoana vătămată reclamă faptul că i-au fost sustrase mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire”, se arată în comunicatul Poliției Suceava. La fața locului nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire. Persoana vătămată a mai declarat că în acea zi, el şi soţia sa au lipsit de acasă între orele 14.00 și 21.00. De asemenea, bărbatul a spus că valoarea bijuteriilor sustrase era cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro. Polițiștii au mai constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.
„Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitate de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase. De asemenea, au fost utilizate diverse tehnici investigative și s-a cooperat cu structurile de poliție judiciară din județele limitrofe”, a mai transmis Poliției Suceava.
Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 14 septembrie 2019, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliare pe raza municipiului Rădăuți și a comunelor Volovăț și Arbore, precum și a unui număr de 5 mandate de aducere emise de instanță, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.
„A fost probată activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani din comuna Volovăț, a unei femei de 21 de ani din comuna Arbore și a unui bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuți. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au identificat și ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei. Femeia de 21 de ani și bărbatul de 24 de ani au fost identificați de polițiști, conduși la sediul poliției pentru audieri și reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul de 28 de ani din comuna Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă”, se spune în comunicatul Poliției Suceava
Potrivit aceleiași surse, anterior derulării perchezițiilor din 14 septembrie 2019, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani precum și percheziții în municipiul Botoșani, ocazie cu care au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor.

Polițiștii au recuperat bani și bijuterii de peste 60.000 de euro de la autorii unui furt dintr-o casă din Rădăuți, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava