În dimineața zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., polițiștii din Vatra Dornei au efectuat 20 de percheziții domiciliare la persoane suspecte în două dosare penale pentru fapte de contrabandă cu țigări. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, zilele trecute au fost intensificate activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.
Astfel, la nivelul Poliției Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul Vatra Dornei se află în lucru două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deţinere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”.
În cadrul acestor dosar, de la finele anului trecut și până la mijlocul lunii mai 2017 la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul Vatra Dornei au fost efectuate șase acțiuni pentru prevenirea actelor de contrabandă cu produse accizabile de provenienţă extracomunitară în scopul descurajării comerțului stradal cu țigări de contrabandă pe raza municipiului Vatra Dornei.


În cadrul acestor acţiuni au fost constatate 15 infracțiuni de contrabandă.
În comunicatul Poliției Suceava se precizează că pentru probarea activităţii infracţionale s-a solicitat Parchetului local întreprinderea demersurilor necesare pentru obținerea de la instanța de judecată a 20 de mandate de percheziții domiciliare, la domiciliile suspecților cercetați și a altor persoane cu privire la care exista suspiciunea rezonabilă cu privire la implicarea în comerțul stradal cu țigarete de contrabandă.

În urma cererilor formulate de către Parchetul local, Judecătoria Vatra Dornei a dispus admiterea cererilor formulate și autorizarea efectuării a 20 de percheziții la adresele solicitate.
Cele 20 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în dimineața zilei de sâmbătă, 27 mai 2017, de către echipe mixte formate din cadre ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Serviciului de Acțiuni Speciale  IPJ Suceava și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.


În urma perchezițiilor a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de  581.460  bucăţi țigarete de contrabandă, de diferite sortimente. De asemenea au fost identificate și ridicate sume de bani, cu un total de 14.590 lei. Suma urmează a fi depusă la sucursala C.E.C. Vatra Dornei și rămâne la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei sau a Judecătoriei Vatra Dornei, după caz, până la definitivarea cercetărilor.
Cercetările sunt continuate cu suspecții în stare de libertate
Cantitatea de țigarete ridicată a fost depusă la Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei municipiului Vatra Dornei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava