MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au confiscat 10 arme şi muniţia aferentă de la un cetăţean italian, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,contrabandă calificată’’ și ,,nerespectarea regimului armelor și munițiilor’’.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma unor activităţi investigative specifice, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, l-au identificat pe cetățeanul italian G. Leonardo, de 63 ani, care deținea ilegal la reşedinţa sa din Drăgoiești, 10 arme de vânătoare originale și muniţie aferentă de calibru 12 mm.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că în cursul lunii decembrie 2012, bărbatul, sub motivația că în Italia este deținător legal de arme de vânătoare, a introdus ilegal în România cele 10 arme şi cartuşe de calibru 12 mm prin intermediul unui alt cetățean italian, care a transportat armele dezasamblate, într-o geantă mare de voiaj, transportul fiind efectuat cu autocarul prin Punctul de frontieră Borș. Toate cele 10 arme de vânătoare sunt originale şi în stare de funcționare.

În prezența unui traducător autorizat, G. Leonardo a declarat că nu cunoştea prevederile Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,contrabandă calificată’’ și ,,nerespectarea regimului armelor și munițiilor’’.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava