MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au confiscat în doar trei zile aproape 200 de metri cubi de material lemnos transportat fără documente legale. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, în perioada 11 – 13 februarie 2016, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei.
De asemenea, au fost confiscaţi 190,32 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 69.000 lei.

Astfel, vineri seara, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunii Cornu Luncii, autotractorul cu semiremorcă condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Slatina, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că tânărul nu deține documente legale de provenienţă și transport pentru cantitatea de 50,525 m.c. cherestea răşinoase de esenţă brad şi molid. Şoferula fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 21.000 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Mălini.

Tot vineri, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, împreună cu un echipaj de jandarmi şi un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza comunei Zvoriştea în apropierea pădurii „Baranca”, două căruţe încărcate cu material lemnos și conduse de un bărbat de 37 de ani și unul de 40 de ani, ambii din comuna Şerbăuţi. În urma verificărilor s-a constatat că cei doi bărbați nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 37 de ani transportă fără drept cantitatea de 1,403 m.c. lemn de foc, iar bărbatul de 40 de ani cantitatea de 2,083 m.c. lemn de foc.
Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional conform Legii nr.170/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 1.000 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Adâncata.

A doua zi, sâmbătă, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Vama, o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani din localitate, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat neconcordanțe din punct de vedere cantitativ și al speciei de material lemnos, între cele consemnate în documente și cel transportat.

Autoutilitara a fost condusă la un depozit silvic, ocazie cu care, în urma inventarierii specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta 17,11 m.c. materialul lemnos și nu cât era consemnat în avizul de însoțire. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vama.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava