Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale și au constatat cinci infracțiuni silvice în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor din acest domeniu.

Poliţia Suceava a transmis că „prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

În ultima perioadă persoane care manifestă spirit civic și interes față de problematica mediului s-au implicat în sesizarea unor transporturi de material lemnos, în toate situațiile polițiștii făcând verificări conform competențelor instituționale și sesizând la rândul lor celelalte entități cu atribuții în domeniu”.

De asemenea, în perioada 7 – 14 ianuarie 2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii 2021” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În total au fost efectuate 52 de controale dintre care 48 pe drumurile publice, unul în fondul forestier și 3 la locații de depozitare.

Poliţiştii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 81.500 lei, din care 12 la Legea nr. 171/2010 în valoare de 57.500 lei și 45 la alte acte normative asociate domeniului silvic în valoare de 24.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni, toate la regimul silvic.

În urma acțiunilor de control au fost confiscați 56,76 metri cubi material lemnos în valoare de 18940 lei.

La acțiuni au participat 56 de polițiști, 4 specialiști din cadrul Gărzii Forestiere, 2 lucrători din cadrul Direcției Silvice și 7 jandarmi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava