Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii Biroului pentru Imigrări Suceava, în cooperare cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au efectuat, în data de 3 noiembrie a.c., mai multe acțiuni operative pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

În cadrul activității, într-o acțiune desfășurată cu polițiștii Secției de Poliție Pojorâta polițiștii au depistat trei bărbați din Ucraina, cu vârste cuprinse între 22 și de 32 de ani, care munceau fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate prelucrarea lemnului.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul declarat, doi dintre aceștia aflându-se la momentul depistării în ședere ilegală în România.

„Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățenilor ucraineni au fost emise decizii de returnare sub escortă și conduși până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore.

Totodată, la ieșirea din țară a fost instituită măsura de nepermiterea intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale, se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. 25/2004 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Potrivit aceleiași surse, într-o altă acțiune, polițiștii de imigrări au preluat de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, doi bărbați din Sudan, de 23, respectiv 32 de ani, care au solicitat o formă de protecție internațională statului român. Aceștia au fost cazați la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a  Solicitanților de Azil Rădăuți în vederea derulării procedurii de azil.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava