Comenzi MOPAN Suceava

La finalul acestei săptămâni, poliţiştii Serviciului Ordine Publică din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice, dar şi poliţiştii din cadrul secţiilor şi posturilor rurale de poliţie au organizat mai multe acțiuni de monitorizare şi control privind legalitatea transportului de material lemnos.  În total au fost controlate peste 80 de vehicule care transportau material lemnos.
În două cazuri poliţiştii au procedat inclusiv la indisponibilizarea vehiculelor cu care se făceau transporturi ilicite da material lemnos.

Astfel, în cursul zilei de vineri, la ora 21:00, o patrulă a Poliției Vama a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, o autoutilitară condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține documente legale de provenienţă şi nici aviz de însoţire a materialului lemnos, motiv pentru care au fost sesizați specialiștii silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal 2,67 m.c. lemn de foc. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vama, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

Un alt transport ilegal a fost interceptat sâmbătă dimineața de o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara. Polițiștii, împreună cu specialiști din cadrul Gărzi Forestiere Suceava, au oprit pentru control  pe DJ 209C, pe raza comunei Moara, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos de esenţă fag.
În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, avizul de însoţire din 16.12.2016, pentru cantitatea de 3 m.c. lemn de foc de esență fag, este expirat. Și în acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţional a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 3 m.c. lemn de foc, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

Tot sâmbătă, în jurul orei 14.30, o patrulă de poliție din Marginea a identificat pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus o autoutilitară încărcată cu material lemnos. La vederea polițiștilor, șoferul autoutilitarei a efectuat manevra de mers înapoi. Polițiștii au început urmărirea autoutilitarei, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, aceasta fiind oprită pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus, la circa 250 metri de DN 2E.
Conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani, din comuna Bilca, nu a putut prezenta polițiștilor documentele autoutilitarei și ale materialului lemnos transportat.
Polițiștii au solicitat sprijinul unui lucrător silvic, care, în urma inventarierii, a stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal lemn de foc de esență fag.
Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.
În același timp, polițiștii au mai stabilit și faptul că autoutilitara este neînmatriculată, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din data de 15 decembrie 2016, motiv pentru care bărbatului de 30 de ani i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava