Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, între orele 7:00 și 9:00, polițiștii suceveni au fost prezenți pe drumurile din județ, acționând pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere cu urmări grave din cursul anului trecut, dar și pentru prevenirea acestora și, astfel, traficul rutier să fie unul sigur. Poliția Suceava a reamintit că începând cu luna februarie 2022, au intrat în vigoare modificări ale Codului Rutier care prevăd abateri noi, precum și regim sancționator mai aspru pentru unele abateri.

Dintre contravențiile cu caracter de noutate, Poliția Suceava a amintit următoarele:

– încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 70 km/h (față de limita legală de pe sectorul unde se constată abaterea) are ca sancțiune complementară reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, iar dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, aidoma constatărilor pentru conducere sub influența alcoolului;

– o altă noutate constă în definirea și sancționarea comportamentului agresiv în timpul condusului, iar sancțiunea complementară este reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, concomitent cu sancțiune contravențională.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul acțiunii, începând cu primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului Rutier Suceava, ai Biroului Rutier Suceava, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră, au fost prezenți pe drumurile din reședința de județ, la toate intrările în oraș.

Acțiunea a avut două obiective, respectiv combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, anume viteza, sub toate formele sale și respectarea regulilor la traversarea drumului, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile din Suceava, precum și prevenirea evenimentelor rutiere, prin modul de acțiune al efectivelor mărite care au efectuat verificări în trafic.

„Ne dorim ca efectul eforturilor depuse de polițiști să fie un trafic mai sigur pentru cetățeni”, a transmis Poliția Suceava.

Ca urmare a abaterilor constatate în intervalul 07:00-09:00, polițiști au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, la regimul rutier. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, șase permise de conducere și au fost retrase nouă certificate de înmatriculare.

În final, Poliția Suceava a făcut următoarele recomandări:

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool.

Polițiștii suceveni au împânzit drumurile din județ pentru prevenirea producerii accidentelor. Au fost aplicat 102 de sancțiuni (FOTO), 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava