MOPAN Suceava

La finalul acestei săptămâni, poliţiştii suceveni de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentantul unei fundații olandeze, Brian Douglas, au oferit 50 de ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din comunele Stroieşti şi Şcheia. Potrivit comisarului Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității, acest gest reprezintă un mesaj clar al poliţiştilor care îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat.


Astfel, 20 de ghiozdane echipate au fost oferite copiilor dintr-un cătun izolat din comuna  Stroieşti, dar şi copiilor care au fost identificaţi la munca câmpului alături de părinţii lor pe terenurile cultivate cu cartofi din apropierea satului. ”Totodată s-au purtat discuţii cu părinţii pentru a-i conştientiza pe aceştia cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare de către copii şi importanţa educaţiei pentru dezvoltarea acestora”, se artată într-un comunicat de presă.


Alte 30 de ghiozdane şi rechizite au fost distribuite copiilor din comunitatea de romi din comuna Şcheia. „Pe lângă măsurile operative instituite în cadrul zonei de siguranţă specială din comuna Şcheia, o componentă importantă este şi cea preventivă. Din analizele de caz efectuate s-a constatat că muţi dintre autorii de infracţiuni sunt minori, tocmai de aceea impunându-se intervenţia preventivă în scopul promovării actului educaţional şi implicit în vederea limitării participaţiei minorilor la săvârşirea de infracţiuni. Minorilor şi părinţilor acestora li s-au prezentat avantajele urmării cursurilor şcolare şi adoptării unui comportament civilizat şi încadrat de legalitate.
Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii”, se mai precizează în comunicatul Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava