Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

În perioada 01.07. – 31.08.2024, la nivel național, Inspectoratul General al Poliției Române derulează Campania de informare cu privire le evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații Împreună pentru o vacanță în siguranță!.

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară prin informarea și înțelegerea rolului grupului de prieteni și influența acestuia asupra comportamentelor, respectiv informarea părinților cu privire la situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

La nivelul județului Suceava activitățile de informare se vor derula în unitățile de învățământ preuniversitar înscrise în programul ” Școala de vară” precum și în taberele organizate în diverse localități, inclusiv cu participarea elevilor din alte județe.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cu sprijinul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Suceava, în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Suceava, au derulat deja activități în cursul săptămânii 01-05.07.2024, la: Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială nr. 10 Suceava, Școala Gimnazială nr.1 Vadu Moldovei, Liceul Tehnologic ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos precum și la taberele organizate în localitățile: Frasin-”Ditheo”; Mănăstirea Humorului-”Junior Smile” și ”Misterele Bucovinei”.

Beneficiari activităților au fost 308 elevi și cadre didactice.

Pentru a nu fi implicați în comiterea unor acte de violență polițiștii recomandă elevilor:

      Nu lega prietenii cu persoane care au un comportament antisocial, care te îndeamnă la lucruri rele.

      Nu întotdeauna când prietenii îți spun că e O.K., ești în siguranță.

      Nu răspunde la violență cu violență.

      Dacă ești martorul unei fapte de violență, nu ține secret, povestește-le părinților sau unei persoane care poate intervene în soluționarea situației.

      Nu primi cadouri/dulciuri de la persoane necunoscute și nu le oferi informații despre unde locuiești, programul tău și al părinților, bunuri sau valori pe care le ai în locuință etc.

      Dacă cineva te amenință sau șantajează, spunând că le va face rău apropiaților tăi, povestește-le părinților care vor găsi o rezolvare.

      Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la ”distracții” ce presupun: consum de tutun, alcool sau substanțe psihoactive. Fii ” COOL spunând NU!

      Nu te juca pe partea carosabilă a drumurilor publice.

      Traversează numai prin locurile marcate, pe culoarea verde a semaforului și asigură-te bine înainte de a o face.

      Nu folosi telefonul mobil atunci când traversezi.

      Atunci când te plimbi cu bicicleta, trotineta etc, asigură-te că aceasta funcționează, că ești echipat corespunzător, cunoști și respecți regulile de circulație.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Suceava urează și doresc tuturor copiilor –  Vacanță în siguranță!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava