MOPAN Suceava

În cursul zilei de sâmbătă, 14 martie 2015, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au desfăşurat şi o activitate de informare a posesorilor de vehicule, promovând recomandări preventive cu privire la furturile din auto şi de componente auto, fenomen identificat cu un trend ascendent în ultima perioadă.
Astfel, în târgul auto de la Cumpărătura, în zona de vânzare a pieselor auto second-hand şi a componentelor auto, poliţiştii au distribuit 200 de pliante cu mesajul ,,Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor”.
De asemenea, materiale preventive au fost postate şi sub ştergătoarele vehiculelor aflate în parcările a două hypermarket-uri din municipiul Suceava. Materialele au promovat măsuri de siguranţă, cea mai elementară fiind asigurarea prin închidere cu cheia a autoturismului.
În discuţiile purtate în cadrul acţiunii cu posesorii de vehicule au fost prezentate şi două cazuri recente, petrecute în ultimele 48 de ore.
Astfel, în cursul zilei de vineri, 13 martie 2015, la ora 08.00, poliţiştii câmpulungeni au fost sesizaţi de un bărbat de 42 ani, din Rădăuţi, despre faptul că în noaptea joi spre vineri, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturismul proprietate, parcat în faţa unei case de vacanţă din Câmpulung Moldovenesc.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că hoţii au profitat de faptul că victima a lăsat portierele deschise, au pătruns în autoturism și au sustras un casetofon, o staţie radio emisie-recepţie cu tot cu antenă și un detector radar, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 2.000 lei.
De asemenea, vineri Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un sucevean de 31 ani, cu privire la faptul că tot în noaptea de joi spre vineri, persoane necunoscute au sustras prin demontare, cele patru capace ornamentale de la roţile vehiculului proprietate, parcat într-o zonă neiluminată.
În ambele cauze poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.
Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:

  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri ;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava