Poliția Suceava a organizat, în zilele de 11 și 12 august, o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță publică. Potrivit unui comunicat de presă, în cele două zile s-a acționat între orele 07:30 – 09:30 și 17:00 – 19:00, fiind vizată siguranța rutieră prin raportare la principalele cauze generatoare de accidente. În prima parte a zilelor s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul indisciplinei pietonale și neacordării de prioritate pietonilor, iar în intervalul 17:00 – 19:00 s-a acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul vitezei excesive și consumului de alcool.

Astfel, în cele două zile au fost implicați la nivel județean 255 de polițiști cu 120 de autospeciale inscripționate și neinscripționate. Au fost utilizate toate aparatele radar montate pe autospecialele de poliție dar și aparatura radar laser TruCam.

Polițiștii au reținut 42 de permise de conducere și au aplicat 372 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 154.471 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate de polițiști pentru nerespectarea legislației rutiere.

Totodată, au fost reținute și 20 de certificate de înmatriculare.

Un accent deosebit s-a pus pe prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

Și în cursul zilei de ieri, între orele 07:30 – 10:30 si 15:00 – 18:00, Serviciul Rutier, împreună cu formațiunile rutiere de la nivelul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat pe raza municipiului Suceava acţiuni specifice în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate.

„Doar în acest context au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.040 lei.

Au fost reținute 11 permise de conducere șoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor iar 44 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar.  Acțiunile continuă și în  perioada următoare, siguranța rutieră și creșterea gradului de siguranță publică fiind priorități în contextul desfășurării în perioada 13 – 15.08.2021 a unor manifestări religioase și cultural – artistice pentru marcarea sărbătorii ,Adormirea Maicii Domnului”, se arată într—un comunicat al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava