Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate ”EUROACTIV” Suceava, Palatul Copiilor Suceava, împreună cu un grup de elevi coordonați de prof. Sergiu Andrei Asăvoaie, directorul Școlii gimnaziale ”Mihai Halunga” din Hânțești au organizat, sâmbătă, 1 Iunie 2019, Acțiunea ”Zâmbet de Copil” pentru marcarea  Zilei Internaționale a Copilului.
Acțiunea a avut loc la Centrul de Plasament ”Sf. Gheorghe” din Dolhasca, la Casele de tip familial pentru copiii cu dizabilități intelectuale și handicap grav ”Lotus”, ”Iris”, ”Iasmina” și ”Orhideea” din cadrul Centrului de Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului. În cadrul acțiunii, comisarul șef Ionuț Epureanu, de la Inspectoratul Județean de Poliție, a dezbătut subiecte pe linia prevenirii violenței în mediul școlar, a siguranței pe internet, a consumului de alcool, tutun și droguri, beneficiari fiind copiii din centrele de plasament unde s-au desfășurat activitățile. Ulterior, polițiștii, împreună cu voluntarii EUROACTIV au împărțit daruri tuturor copiilor de la Centrul de Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate de la Gura Humorului.


Acțiunea a fost sprijinită de Palatul Copiilor Suceava, de Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, S.C. Simba Invest S.R.l. din Bacău, S.C. ALKA România, Grupul de firme Orizont Suceava, S.C. Tesano S.R.L., Domnul Doru Airoaie de la S.C. Adria SRL, Andrei Ghiaţă de la S.C. Global Mutual Assistance S.R.L.
Acțiunea a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc – președinte ”EUROACTIV” Suceava și domnul Comisar șef Ionuț Epureanu de la inspectoratul de Poliție, alături de voluntarii ONG-ului EUROACTIV: Alexandru-Florinel Tanase, Toma Ungureanu, Vlad Iriciuc, Magdalena Drăgoi, Alexandru Gheorghiță și, elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Halunga” din Hânțești.


Copiii din centre au primit cadouri, dulciuri și materiale de uz sanitar, oferite cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în timp ce elevii Magdalena Drăgoi de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava și Alexandru Gheorghiță de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava i-au încântat pe copiii beneficiari ai celor 2 centre cu momente artistice de neuitat.
De aceste daruri au beneficiar aproximativ 130 de elevi instituționalizați.

Într-un comunicat de presă, Poliția Suceava a transmis următoarele:
Polițiștii le urează încă o dată ,,La mulți ani!” tuturor copiilor și le reamintesc atât lor cât și părinților câteva sfaturi pentru siguranța lor.

Recomandări pentru copii:
– Traversați strada doar pe zebră! În intersecţiile aglomerate, fiţi atenţi la semafor!
– Dacă v-ați pierdut de părinți sau bunici, mergeți la cel mai apropiat polițist sau adult însoțit de un copil!
– Nu vă întâlniți cu persoane pe care le-ați descoperit pe internet și nu le cunoașteți în realitate!
– Nu dați curs solicitărilor venite din lumea virtuală!

Recomandări pentru părinți:
– Oferiţi-i timp copilului dumneavoastră! Internetul sau alte persoane ori lucruri nu pot înlocui afecţiunea, comunicarea şi educaţia pe care doar un părinte le poate oferi!
– Fiţi atenți la schimbările lui de comportament și discutați cu el despre acestea!
– Fiţi primul care îl întreabă ce-l doare!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava