MOPAN Suceava

În acest weekend 31 martie – 02 aprilie 2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava au inițiat o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri dar și pe fondul vitezei excesive. Acțiunea a avut atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare, la activități fiind invitați și reprezentanții mass-media tocmai pentru promovarea recomandărilor preventive și pentru conștientizarea participanților la trafic.

În cadrul acțiunii au fost utilizate toate aparatele radar montate pe autospecialele inscripționate și neinscripționate precum și cele Laser TruCam, precum  și aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager.

Totodată, au fost utilizate și noile autospeciale intrate în dotarea IPJ Suceava, cu parametri tehnici de ultima generație, autospecialele urmând a fi folosite pentru supravegherea, verificarea și controlul traficului rutier, dar și în misiunile de intervenție operativă. De asemenea, autospecialele sunt destinate intervenției prompte la apelurile 112 privind abateri sau infracțiuni la regimul rutier.

Principalul beneficiar al noilor dotări este comunitatea suceveană în condițiile în care destinația autospecialelor este creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza județului. Acest fapt se raportează și la efectul de descurajare a unor comportamente neadecvate în trafic, în principal neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier sau încercarea de a fugi de la locul comiterii unor fapte ilicite a unor șoferi, beneficiind de avantajul tehnic al unor vehicule.

Caracteristicile tehnice, dublate și de tracțiunea integrală a autospecialelor asigura stabilitate și siguranță și polițiștilor rutieri care le utilizează, în contextul în care în județul nostru se înregistrează condiții meteo nefavorabile pe perioade crescute de timp din an. Organizarea unor acțiuni tematice care vizează toate cauzele generatoare de accidente rutiere grave și utilizarea unor mijloace moderne de acțiune și intervenție oferă premisele creării unui climat de siguranță rutieră.

În cadrul amplei acțiuni organizate în perioada 31 martie – 02 aprilie 2023 polițiștii rutieri au aplicat 512 sancțiuni contravenționale în valoare de 285.700 lei. De asemenea, au fost suspendate 75 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare. Au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest peste 400 de șoferi, fiind constatate și 5 infracțiuni la regimul rutier.

Deși acțiunea a avut un scop principal preventiv au fost identificate și situații de o gravitate deosebită, fiind surprinși șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, chiar și în cadrul activităților comune desfășurate cu reprezentanții mass – media.

În toate situațiile au fost dispuse măsurile legale necesare, fiind întocmite dosare penale și fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava