MOPAN Suceava

Pe 6 martie a.c., la invitația Cancelariei Președintelui Republicii Polone, un grup de douăzeci de tineri, membri ai ansamblului de cântece și dansuri poloneze „Sołonczanka”, împreună cu Președintele Uniunii Polonezilor din România – Ghervazen Longher și doamna deputat – Victoria Longher au participat la Bilanțul celei de-a II a ediții a Activităților de Sprijinire a Polonezilor din Est sub patronatul Cuplului Prezidențial.

Aici în timpul ceremoniei festive, membrii ansamblului „Sołonczanka” au prezentat un dans tradițional specific polonezilor din Bucovina, alături de alte grupuri invitate din Ucraina și Republica Moldova.

„Aș dori ca polonezii din întreaga lume să trăiască un secol de independență. Copiii ies pe scenă și vorbesc frumos în poloneză, cântă în poloneză, prezintă dansuri care fac parte din marea noastră tradiție. Vă mulțumesc foarte mult pentru asta!Dorim să le mulțumim tuturor profesorilor polonezi, tuturor organizatorilor vieții culturale poloneze, tuturor celor care conduc casele poloneze. Mulțumim tuturor preoților polonezi care lucrează în aceste zone și care, prin intermediul slujirii lor pastorale, întăresc acest spirit, pe de o parte credința, tradiția și cultura poloneză, dar, mai presus de toate, susțin, de cele mai multe ori, spiritul polonez. Vă încurajăm din toată inima să continuați să faceți acest lucru astfel putând duce mai departe acest spirit generațiilor următoare” – a subliniat președintele Republicii Polone – Andrzej Duda.

„Merită să te ajuți! Este o expresie a recunoștinței noastre față de toți cei care se ocupă de dezvoltarea educației comunității poloneze în străinătate. Toate aceste eforturi sunt extrem de importante pentru că întăresc simțul identității naționale poloneze între generațiile care s-au născut în afara Poloniei”, a subliniat Prima Doamnă Agata Kornhauser-Duda.

Ea a reamintit că o mare parte din darurile din cadrul Acțiunii de Ajutor a Polonezilor din Est a mers către școli.

„Aceasta este o mărturie atât de frumoasă, faptul că noi polonezii, ne-am risipit peste tot în lume și indiferent de locul în care trăim, suntem o singură familie pentru că noi purtăm Polonia în inimile noastre. Vă mulțumesc foarte mult din nou!” – a subliniat Prima Doamnă Agata Kornhauser-Duda.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava