MOPAN Suceava

Directorul general al Societății de Conservare şi Închidere a Minelor  CONVERSMIN S.A, Bogdan Chițescu, a anunțat ca fenomenul de poluare a râului Bistrița cu ape provenite de la platforma minieră Isipoaia a fost declarat închis de către autoritatile compentente începând cu seara zilei data de 17.05.2023. Bogdan Chițescu a spus că evenimentul va fi monitorizat permanent de catre reprezentantul Conversmin SA.

El a arătat că în prezent debitul de apa evacuate a revenit la starea inițială, coloratia apei fiind normală.

În urma fenomenului de poluare pe raul Bistrita, în data de 17.05.2023, reprezentanți ai Conversmin S.A. împreună cu proiectantul general al lucrărilor și în prezența specialiștilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au analizat situația creată în obiectiv și au stabilit o serie de măsuri urgente pentru lichidarea avariilor produse, reapectiv decolmatarea canalului pe o distanța de 700m între gura galeriei și confluența cu râul Bistrița, aducerea la starea inițială a zonei afectate și amenajarea unui pat de calcar pentru realizarea unui sistem provizoriu de epurare pasivă, inclusiv contruirea unui sistem de retenție format din saci de nisip.

“Evenimentul de mediu produs nu s-a declansat ca urmare a unei actiuni antropice recente, fenomene asemanatoare producandu-se si pe parcursul anului 2015.

De asemenea, s-a mai stabilit ca proiectantul general al lucrărilor să analizeze o serie de soluții tehnice pe termen lung în vederea diminuării riscurilor de repetare a unor astfel de evenimente.

În cursul zilei de 18.05.2023, a avut loc o ședință de lucru la sediul Administrația Națională Apele Române cu participarea directorului general Sorin Lucaci, Gheorghe-Alexandru Moldovan – prefectul județului Suceava și Chițescu Bogdan Stefan – director general al Conversmin S.A. București, fiind discutate măsurile necesare a fi aplicate în spijinul celor mai sus stabilite.

Specialistii din cadrul Conversmin S.A. asigură populația că vor fi luate măsurile necesare atât pentru lichidarea avariilor produse cât și pentru prevenirea apariției unor evenimente similare la obiectivele miniere aflate în procesul de închidere și ecologizare”, a transmis Bogdan Chițescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava