Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, premierul Victor Ponta, a anunţat, la Cacica, că viitorul premier, Călin Popescu Tăriceanu, nu va renunţa la cota unică de impozitare. Victor Ponta a arătat că trebuie să fie foarte clar faptul că premierul care a introdus cota unică de impozitare, şi anume Călin Popescu Tăriceanu, nu o să o schimbe, „aşa cum spune propaganda domnului Băsescu şi a domnului Iohannis”. „Pentru orice om raţional şi de bun simţ este foarte clar că prim ministrul care a introdus cota unică de 16%, domnul Tăriceanu nu o să schimbe cota unică. Aceasta este o garanţie pentru toţi oamenii raţionali şi care vor să asculte. Pentru ceilalţi, probabil, orice fel de garanţie nu are nici o valoare”, a spus Ponta. Pe de altă parte, el a afirmat că în acest moment liberalii sunt reprezentaţi de Călin Popescu Tăriceanu, iar acesta va fi propunerea pentru a ocupa funcţia de premier al României. Ponta a precizat că pentru nominalizarea lui Tăriceanu în funcţia de premier are şi acordul PSD. Victor Ponta a declarat că după ce va fi ales preşedintele României îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al PSD, iar conform statului conducerea partidului va fi preluată de actualul preşedinte executiv, Liviu Dragnea, alături de secretarul general, Andrei Dolineaschi, până la organizarea viitorului congres de alegeri. „Amândoi au spus public faptul că susţin decizia de a reface USL şi principiile sale. Nu am luat asingur această decizie, am luat-o împreună în Biroul Permanent. Iar în USL s-a stabilit, un partid are preşedinte, unul are premier. Şi din acest motiv, pentru că liberalii în acest moment sunt reprezentaţi de domnul Călin Popescu Tăriceanu, domnia sa va fi propunerea de prim-ministru”, a dat asigurări Victor Ponta.

El a mai spus că PSD a lucrat lucrat împreună cu actualul lider al PLR, Călin Popescu Tăriceanu, din partea PNL la vremea respectivă, la programul economic al USL lansat în 2011. „Deocamdată suntem în grafic cu tot ceea ce am promis: am refăcut pensiile, salariile, am scăzut TVA la pâine, am păstrat şi vom păstra cota unică de 16%, am scutit de impozit profitul reinvestit şi am redus contribuţia de asigurări sociale cu 5%. Ceea ce rămâne pentru 2015 şi 2016, ca şi ţinte fiscale, se referă la reducerea în continuare a TVA pentru diverse produse, şi în primul rând pentru produsele agroalimentare, adică fructe legume şi carne, lucru care este sustenabil”, a explicat Victor Ponta.

În acelaşi timp, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte a arătat că Executivul dispune de fondurile necesare pentru indexarea pensiilor, dar şi pentru creşterea salariilor. Victor Ponta a spus că România a avut la data de 31 octombrie 2014 încasări de 176 de miliarde de lei la bugetul de stat, şi a cheltuit 175,4, rezultând un excedent de 600 de milioane de lei. „În plus, conform acordurilor internaţionale cu FMI şi Comisia Europeană avem voie în acest an să facem un deficit de 2,2% din PIB ceea ce înseamnă aproximativ 13 miliarde de lei. Deci numai anul acesta avem un surplus de 13 miliarde de lei pe care vrem să-l folosim pentru a rezolva probleme care vin din trecut”, a explicat Ponta. El a făcut referire, în primul rând, la plata tuturor titlurilor executorii, respectiv a sumelor din hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi magistraţi în urma proceselor deschise împotriva Guvernului Boc. „Sunt hotărâri pe care noi urma să le plătim. Ele toate cumulate în 2015 şi 2016 înseamnă 5,8 miliarde de lei. Şi mai rămânem cu o diferenţă de 1,4% din PIB ceea ce înseamnă undeva 9 – 10 miliarde de lei pe care su siguranţă le vom folosi, nu doar pentru indexarea pensiilor, ci şi pentru creşterea salariilor, dar în mod ţintit aşa cum am făcut şi anul acesta. Şi vă aduceţi aminte că anul acesta am mărit veniturile pentru medicii rezidenţi şi pentru profesorii debutanţi. La fel vom face şi în perioada următoare”, a mai spus candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava