MOPAN Suceava

Comunicat de presă. ”Sâmbătă sosește la Suceava fostul președinte al României Traian Băsescu. Legătura lui cu acest județ a fost întotdeauna una specială. Pe când era șef de stat, Traian Băsescu a sprijinit enorm județul Suceava, de la prezența sa repetată în timpul inundațiilor până la susținerea directă a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Vor zice unii că nu avea nicio atribuție. Și totuși, a făcut-o, știm bine lucrul acesta.
Dacă Traian Băsescu nu câștiga alegerile pentru Primăria Municipiului București în 2000, fostul Partid Democrat condus de Petre Roman nu reușea să intre în Parlament. Cu rezultatul obținut de Traian Băsescu la Capitală, scorul PD la nivel național s-a ridicat la 8 procente. În 2001, Băsescu a preluat conducerea partidului, relansându-l. În doar patru ani, PD a crescut enorm, în anii de opoziție la guvernul Năstase. PSD își dorea desființarea PD. Traian Băsescu a încheiat cu Teodor Stolojan Alianța DA. Au trimis să candideze în teritoriu pe aproape toți parlamentarii, inclusiv la Suceava, dar ”locomotiva” a fost el. Ajunși la guvernare, miniștrii fostului PD în Cabinetul Tăriceanu au avut cele mai grele portofolii pentru aderarea la Uniunea Europeană. După ce România a devenit membru UE, Tăriceanu a exclus PD de la guvernare. Iar opoziție, iar frustrări! Acum, liberalii erau cei care voiau Partidul Democrat desființat. Traian Băsescu a continuat să lupte. Au urmat două suspendări din funcție, pe mâna PSD și PNL. PD s-a unit cu fracțiunea care a rămas fidelă lui Traian Băsescu și au format împreună PDL. În 2008, a câștigat, din nou, alegerile parlamentare.
”Verde-nrourat”, imnul PDL, a fost predestinat acestui partid. Traian Băsescu n-a avut noroc să aibă mandate liniștite, nici ca ministru, nici ca primar general, nici ca președinte. Partidul pe care l-a creat, a murit, topindu-se în PNL. În 2011, Crin Antonescu spunea: ”USL are drept scop desființarea PDL, pentru ca apoi, PSD și PNL să alterneze veșnic la guvernare”. Antonescu și-a atins scopul declarat și a dispărut. Ce mai sunt acum oamenii care au luptat atâția ani în tranșeele PDL? Cuvintele din imn, ”noi murim spre a renaște”, se regăsesc întocmai în realitatea de astăzi. Spiritul fostului PDL nu moare decât pentru a renaște în PMP, noul partid al lui Traian Băsescu. Cine spune că acest partid nu are nicio șansă, să recitească atent acest text. Traian Băsescu a mai crescut o dată un partid, pe care toți îl voiau distrus. Vom căuta spiritul acesta renăscut sâmbătă, când la Suceava are loc lansarea candidaților PMP la Parlament, iar Traian Băsescu va fi aici. A luat-o de la zero și vom vedea unde va ajunge…”

Popovici: ”Deși mulți au încercat să-l sufoce, spiritul frumos al foștilor PDL-iști nu are cum să piară”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava