Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul Mişcării Populare Suceava, Corneliu Popovici, consideră că modelul de succes din administraţia comunei Pojorâta ar trebui extins în întreg judeţul. Popovici a făcut aceste precizări în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu. Acesta şi-a declarat recent susţinerea faţă de partidul condus la nivel naţional de Traian Băsescu, el urmând să candideze pentru un nou mandat de primar din partea Mişcării Populare. Corneliu Popovici a arătat că Ioan Bogdan Codreanu se va implica în promovarea unei strategii de dezvoltare a judeţului Suceava, pe modelul comunei Pojorâta. „Această comună poate reprezenta un etalon al dezvoltării administraţiei publice locale în judeţul Suceava. Dacă în mandatele care au trecut din 1989 şi până în prezent localităţile judeţului ar fi avut acelaşi ritm de dezvoltare pe care l-a cunoscut Pojorâta în mandatele lui Bogdan Codreanu, judeţul ar fi arătat într-un mod plăcut şi total diferit faţă de cum arată astăzi. Din păcate dacă ne uităm în partea opusă constatăm că localităţile care au vrut să devină oraşe, acum vor să redevină la statutul de comună. Ori asta nu înseamnă progres”, a spus liderul Mişcării Populare Suceava.

Corneliu Popovici a subliniat că în strategia de dezvoltare a judeţului pe care o va propune Mişcarea Populară, etalonul va fi modelul de dezvoltare a comunei Pojorâta, iar modalităţile care au dus la acest lucru vor fi transpuse la nivel judeţean. „Iar în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Codreanu, cu cele două mandate pe care le are în spate şi cu ceea ce se vede acolo în comună, va trebui să le transpună la nivel de judeţ alături de noi”, a precizat Corneliu Popovici. El a adăugat că şi primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu este un exemplu de bune practici în administraţia suceveană.
Popovici a precizat că din punct de vedere organizatoric, la nivelul Mişcării Populare Suceava, împreună cu Ioan Bogdan Codreanu va fi creată „o echipă puternică”, care va ataca în forţă, „chiar mai mare decât până acum” alegerile pentru Consiliul Judeţean. „Şi tot împreună cu Bogdan Codreanu, în zona de munte a judeţului vom amplifica acel val de care spuneam că s-a creat, pro- Băsescu şi pro-Mişcarea Populară”, a declarat Popovici.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Bogdan Codreanu, acesta a precizat că este onorat să facă partea din echipa lui Traian Băsescu. Codreanu a spus că îl Bucură faptul că Mişcarea Populară are la Suceava o echipă tânără, puternică şi în primul rând sinceră şi transparentă. „Întotdeauna mi-a plăcut să fac parte dintr-o echipă care să joace în teren, care să joace la victorie şi în acelaşi timp care să aibă un cuvânt de spus la nivel local şi judeţean, acolo unde proiectul nostru va fi mult mai complex. Şi unul dintre motivele pentru care sunt azi aici, şi în calitate de membru fondator al Mişcării Populare la Suceava, pe lângă alţi colegi primari, consilieri locali, este pentru că îmi doresc să realizăm şi să ducem acest proiect mai departe. Şi asta pentru ca beneficiarii, comunităţile locale din judeţul Suceava să aibă parte şi de altceva”, a spus Ioan Bogdan Codreanu. Primarul din Pojorâta a subliniat că atât el, cât şi echipa sa cred că Mişcarea Populară şi echipa lui Traian Băsescu din judeţ pot „să facă diferenţa constructivă şi transparentă” în dezvoltarea comunităţilor sucevene. Întrebat de ce nu a candidat din partea PNL pentru un nou mandat de primar, Codreanu a spus că atât el cât şi echipa PNL din Pojorâta au decis să susţină Mişcarea Populară deoarece liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, nu au mai avut nici o discuţie cu ei în ultimii patru ani, chiar dacă acesta a trecut prin comună de mai multe ori.

La rândul său, preşedintele Mişcării Populare Câmpulung Moldovenesc şi responsabilul acestui partid pentru zona de munte, Cristi Sidor, a spus venirea lui Ioan Bogdan Codreanu este un câştig pentru partid, şi a adăugat că „împreună vom face treabă bună şi vom putea să aducem munca şi seriozitatea în politica din judeţul Suceava”. Cristi Sidor a arătat că la alegerile locale din acest an, Mişcarea Populară va avea peste 1.000 de candidaţi, la nivel naţional, care nu au mai făcut politică.

Popovici: Primarul din Pojorâta poate fi un exemplu de bune practici în administraţie, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava