Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Mişcării Populare Suceava, Corneliu Popovici, a anunţat că intenţionează să deschidă un proces civil împotriva a doi reprezentanţi ai Organizaţiei Judeţene a ALDE. Este vorba despre deputatul Alexandru Băişanu şi profesorul Ovidiu Milici. Corneliu Popovici a spus că va intenta proces civil împotriva acestora, dacă pînă luni, 21 martie, nu vor nominaliza cele 21 de filiale ale Mişcării Populare Suceava, despre care au susţinut că au trecut la ALDE.
Corneliu Popovici a anunţat astăzi că în cursul săptămânii trecute s-a încercat o „spargere nereuşită” a organizaţiei politice pe care o conduce. Corneliu Popovici a arătat că în spatele acestei încercări a au stat au stat Ovidiu Milici şi Ovidiu Şvarţ, cei doi membri ai Mişcării Populare care şi-au dat demisia din acest partid. Popovici a subliniat că încercarea celor doi de a sparge Mişcarea Populară Suceava s-a accentuat după ce deputatul Alexandru Băişanu a prelua şefia ALDE Suceava. Mai mult, liderul MP Suceava susţine că această încercare a fost sprijinită şi de „o grupare din PSD formată din Dănuţ Burgheaua, Gavril Mîrza şi Virginel Iordache”. „Dacă această încercare nereuşită de spargere a Mişcării Populare în judeţul Suceava nu a reuşit se datorează faptului că în partidul nostru sunt oameni de calitate, care niciodată nu vor da curs unor astfel de acţiuni. Ţinta celor care au vrut să spargă MP Suceava sunt alegerile locale de anul acesta. Acea grupare din PSD îl vor pe Alexandru Băişanu candidat comun la Primăria Suceava şi să obţină un scor cât mai bun la Consiliul Judeţean, pentru a putea numi o conducere a acestei instituţii identică cu cea de până în 2008. iar în toată treaba aceasta deranja Mişcarea Populară, care e în faţa ALDE”, a declarat Popovici. El a subliniat faptul că anunţul făcut de „veriga slabă” din MP Suceava, Ovidiu Milici, potrivit căruia ar fi trebuit să fie un val de plecări din acest partid nu s-a concretizat. Mai mult, liderul MP Suceava a arătat că membri ai acestui partid au fost şicanaţi de deputatul ALDE Suceava care i-a sunat de „zeci şi sute” de ori pentru a exergita „presiuni şi denigrări” la adresa partidului. Corneliu Popovici a adăugat că liderul ALDE Suceava a dezinformat opinia publică atunci când a anunţat că 21 de filialele ale MP Suceava i se vor alătura. „Ceea ce încearcă o parte din PSD şi ALDE Suceava cu MP nu vor reuşi niciodată. Toţi cei care au venit în Mişcarea Populară au făcut-o pentru a-i schimba pe ei. Şi pentru ceea ce au făcut şi au spus, Ovidiu Milici şi Alexandru Băişanu vor primi o somaţie din partea mea. Dacă până luni nu vor spune care sunt cele 21 de filiale ale MP Suceava, atunci partidul va itenta un proces civil împotriva lor”, a declarat Popovici. El i-a transmis lui Alexandru Băişanu că dac vrea să candideze la alegerile locale să fie corect şi cinstit.

În acelaşi timp, candidatul Mişcării Populare pentru Primăria Suceava, Marian Andronache, a ţinut să infirme orice zvon cu privire la renunţarea la această candidatură. „Am auzit că s-a spus că după plecarea lor îmi voi retrage candidatura, ceea ce este complet fals. Sunt noi în politică şi vreau să subliniez că nu îmi plac jocurile de culise şi dezinformările. Şi vreau să anunţ că nu am fost adus în partid de Ovidiu Milici sau Ovidiu Şvarţ. E prima şi ultima dată când vorbesc despre ei, şi nu pot să le urez decât drumuri bune, pentru că drumul lor nu se va opri, cu singuranţă, numai la ALDE”, a precizat Andronache. El a subliniat că după plecare lui Ovidiu Milici din Mişcarea Populară, în partid au început să se înscrie foarte multe persoane de bună calitate.


Prezent în conferinţa de presă de astăzi, primarul din Pojorâta, Ioan-Bogdan Codreanu, care va candida din partea MP pentru un nou mandat, a vrut să sublinieze faptul că acest partid devine din ce în ce mai puternic în zona de munte a judeţului, ţinta fiind câştigarea a cât mai multe primării, unele cu actualii primari, şi a cât mai multor funcţii de viceprimari şi consilieri locali. Codreanu a arătat că la aceste alegeri locale, Mişcarea Populară va fi partidul care „va face difereneţa” prin proiectul pe care îl va propune pentru dezvoltarea alegerilor locale. „Puntul pe I o să-l punem noi”, a spus Ioan Bogdan Codreanu. Nu în ultimul rând, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a Mişcării Populare, Constantin Munteanu, a ţinut să precizeze că plecarea lui Ovidiu Milici şi Ovidiu Şvarţ nu a afectat în nici un fel această filială.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava