MOPAN Suceava

Oferta turistică și potențialul economic al județului Suceava vor fi promovate în cadrul unui târg de comerț care va avea loc în localitatea Bergamo, din Italia, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2016. Consiliul Județean Suceava a aprobat, fără votul consilierilor PSD, participarea la acest târg, în cadrul căruia județul Suceava va avea la dispoziție un stand de prezentare cu o suprafață de 16 metri pătrați. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în cadrul acestui târg va fi promovat potențialul turistic al județului, autenticitatea zonei, gastronomia tradițională, precum și oportunitățile de investiții, în vederea dezvoltării relațiilor economice dintre județul Suceava și provincia Bergamo din regiunea Lombardia. „Având în vedere potențialul economic al pieței din Italia, al provinciei Bergamo, dar și prezența unei puternice comunități sucevene în zonă, și interesul investitorilor italieni pentru zona noastră, considerăm oportună prezentarea potențialului turismului și al oportunităților de afaceri de care dispune județul în cadrul acestui târg”, a spus Flutur. El a arătat că legăturile economice dintre cele două zone sunt facilitate și de zborurile operate începând cu data de 3 august pe ruta Suceava – Bergamo, și retur.

Delegația județului Suceava la acest târg va fi formată din 41 de persoane, printre acestea numărându-se președintele CJ Suceava și un vicepreședinte al instituției, un consilier al șefului administrației județene, patru meșteri populari și 26 de artiști ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. Târgul de comerț de la Bergamo este organizat pe o suprafață expozițională de 16.000 de metri pătrați, cu peste 220 de expozanți, la edițiile anterioare fiind prezenți peste 120.000 de vizitatori.

Participarea județului Suceava la acest târg a fost contestată de liderul consilierilor județeni ai PSD, Cătălin Nechifor. Acesta a declarat că târgul de la Bergamo nu este specializat în turism, în realitate fiind un târg de mostre, în cadrul căruia vor fi prezenți expozanți din cu totul alte domenii, de la mobilier, energie, construcții, și până la electrocasnice și materiale textile. Nechifor a precizat că din punctul său de vedere, județul Suceava participă la „un târg greșit”, considerând că ar fi fost mai oportună prezența la Târgul Mondial de Turism din Londra, de la începutul lunii noiembrie 2016.

În replică, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să precizeze că participarea la târgul din Bergamo are loc la invitația comunității de români din această regiune a Italiei. „Românii de acolo au fost cei care ne-au adresat invitație să fim prezenți la Bergamo, asta și în urma acțiunilor pe care le-am organizat în Luna Diasporei. Vrem să fim o entitate activă și să mergem să ne promovăm potențialul turistic și economic. Acolo este o comunitate importantă de români și vrem ca aceștia să devină ambasadorii noștri”, a spus Flutur. El a mai precizat că la finalul acestei săptămâni, la Suceava va fi prezentă o delegație din partea organizatorilor târgului de la Bergamo, pentru a fi stabilite detaliile cu privire la prezența în cadrul acestei manifestări.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a amintit că în cursul săptămânii viitoare va fi prezent la Munchen, în Germania, la un târg specializat în parcuri industriale, la această manifestare urmând să fie prezenți și reprezentanți ai Primăriei Siret, Camerei de Comerț și Industrie, și ai Universității „Ștefan cel Mare”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava