MOPAN Suceava

La doar șase luni după achiziționarea fabricii, firma Holzindustrie Schweighofer introduce schimburi suplimentare la fabrica de cherestea din Kodersdorf, Germania, creând aproximativ 60 de noi locuri de muncă. Fabrica din Saxonia se remarcă prin capacitatea sa de a asigura o aprovizionare constantă cu materii prime, ceea ce, în calitate de furnizor, îi permite să aducă o contribuție semnificativă la alte unităţi de procesare ale firmei Holzindustrie Schweighofer.

În urma achiziției fabricii de cherestea din Kodersdorf, firma Holzindustrie Schweighofer a optimizat cu succes utilizarea capacităților sale existente. Începând din 14 martie 2016, fabrica de cherestea şi-a extins programul de lucru, de la două la trei schimburi, iar la programul de lucru al secției de rindeluire se va adăuga cel de-al patrulea schimb. În contextul acestui proces, firma Holzindustrie Schweighofer va mări numărul angajaților fabricii din Saxonia, care este specializată în prelucrarea lemnului de răşinoase, cu circa 20 de procente (sau aproximativ 60 de noi locuri de muncă).

,,Fabrica din Kodersdorf are o forță de muncă calificată și este amplasată în mod favorabil în zona de frontieră triplă, dintre Germania, Polonia și Republica Cehă. Această locație este, de asemenea, o poziție excelentă pentru a aproviziona piețele de cherestea din Europa de Vest. Datorită unei furnizări constante de materie primă și a unei baze excelente de furnizori, fabrica aduce acum și o contribuție semnificativă, în calitate de furnizor, la activitățile noastre de producție din România”, afirmă Georg Erlacher de la firma Holzindustrie Schweighofer, explicând evoluțiile pozitive ale societății.

Produse din lemn de mare valoare

În prezent, firma Holzindustrie Schweighofer livrează din Kodersdorf, Germania, în România, o cantitate de aproximativ 5.000 până la 6.000 m3 de lemn. Instalațiile de prelucrare din Romania produc o varietate de produse de mare valoare, inclusiv grinzi lamelare utilizate în special în construcția de case. Ca material flexibil și extrem de robust, panelul este deseori folosit în fabricarea mobilei. Panourile de cofraj sunt folosite la construcțiile din beton, iar lambriurile şi duşumelele pot fi găsite în marile magazine de materiale de construcții.

Date despre fabrica de cherestea din Kodersdorf

Această fabrică de cherestea cu tehnologie de vârf are acum aproximativ 310 de angajați și o capacitate anuală de producție de 1,2 milioane m3 de lemn. Sistemele sale de uscare eficiente energetic sunt alimentate cu energie termică din propria instalație pe bază de biomasă. Fabrica are o capacitate de rindeluire de aproximativ 360.000 m³ pe an.

Achiziţie 2015
Începutul operațiunilor 2004
Suprafața fabricii 33,5 ha
Capacitatea de producție 1,2 milioane de metri cubi de lemn brut
Cherestea rindeluită 360.000 m³
Capacitatea de uscare 560.000 m³
Instalația de încălzire pe biomasă 20 MW

Locațiile de producție ale Grupului Schweighofer

Despre Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe.

Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.

Holzindustrie Schweighofer achiziționează din România doar 11% din volumul de lemn recoltat anual, restul materiei prime fiind asigurat din importuri. În prezent, aproape 50% din lemnul cumpărat și prelucrat de Holzindustrie Schweighofer provine din import, din țări precum Ucraina, Belarus, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Polonia, Lituania, Austria, Croația, Cehia, compania importând, mai nou, și cherestea din Germania. Acest lemn este ulterior prelucrat în țară, cu forță de muncă locală, astfel că i se adaugă plus valoare și generează sume importante pentru bugetul local și cel al statului român sub formă de taxe și impozite.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava