MOPAN Suceava

Prefectul Constantin Harasim nu este mulțumit de modul în care Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară au oferit informații cu privire la focarul de rabie confirmat în comuna Zvoriștea. Harasim a spus că Prefectura a constituit în acest caz grupul tehnic în situații de urgență pentru gestionarea acestei situații. Constantin Harasim a spus că acest grup este condus de DSP Suceava, iar în general problema de la Zvoriștea a fost gestionată bine. Singura nemulțumire majoră a prefectului a fost încă cea legată de modul în care DSP și DSV au comunicat presei numărul persoanelor care au luat contact cu vaca la care a fost confirmată prezența virusului turbării.

„Ca prefect că mi-aș fi dorit ca pe site-ul celor două instituții să văd un comunicat sau să văd o analiză cu datele în scurt de evoluție a persoanelor care au intrat în contact cu animalul la care s-a confirmat virusul turbării. Am fost sunt de presă, care pe bună dreptate mi-a spus că de la DSP s-a transmis că sunt 11 persoane, dar de la DSV a aflat că sunt 13”, a arătat prefectul județului Suceava. Constantin Harasim a spus că în situația în care ar mai fi apărut persoane care au intrat în contact cu animalul și care au fost internați, DSP Suceava trebuia să le ia în evidență și să prezinte o situație exactă. „Eu spun că a fost tun incident minor, dar nu e bine să ne vedem pe posturile naționale, iar această problemă să apară ca o disfuncționalitate. Mai mult puteam fii acuzați că am ținut la 11 numărul persoanelor care au intrat în contact cu animalul, că nu vroiam să spunem adevărul că în realitate sunt 13”, a spus Harasim.

Reamintim că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat vinerea trecută prezenţa virusului turbării în probele trimise de la o vacă din comuna Zvoriştea, iar 13 persoane care au venit în contact cu animalul bolnav au început tratamentul antirabic pentru a preveni apariţia bolii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava