MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a participat recent la o şedinţă a Comisiei de Dialog Social care a fost organizată la solicitarea Sindicatului FSLI „Spiru Haret” şi a Sindicatului Judeţean Preuniversitar, în cadrul căreia sindicaliştii au prezentat principalele probleme pe care le au. Pentru început, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au reclamat faptul că după verificările efectuate de Camera de Conturi Suceava la unităţile teritorial-administrative s-a constatat faptul că trebuie imputate sume de bani de la cadrele didactice pentru sporurile ce le-au fost acordate înainte de aplicarea Legii nr. 84/2012. Asta în condiţiile în care, spun sindicaliştii, legea stipulează în mod clar exonerarea de la plată a drepturilor salariale stabilite conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare. Sindicaliştii au susţinut că aceste sporuri au fost acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă care a fost încheiat la nivelul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, ele fiind cuprinse între 15% şi 30%, spor de ecran. Contractul a fost semnat şi de sindicatele din învăţământ.

Prezent la întâlnire, directorul Trezoreriei judeţene Suceava, Mihai Terteş, a precizat că după întocmirea proceselor verbale de către Camera de Conturi, contabilii primăriilor trebuiau să se prezinte la Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru a fi analizate situaţiile de fapt şi pentru a fi luate măsurile legale de soluţionarea acestor situaţii. În acest sens a fost înaintată o solicitare Camerei de Conturi, care trebuia să anunţe şcolile la care s-au constatat deficienţe, iar reprezentanţii  acestei instituţii şi contabilii unităţilor de învăţământ urmau să se prezinte la Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru rectificarea bugetelor locale.

Referitor la sentinţele judecătoreşti privind plata primelor de vacanţă, liderii Sindicatului Judeţean Preuniversitar Suceava au subliniat faptul că mai sunt hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile obţinute de cadrele didactice referitoare la acordarea acestor prime, din anii 2005, 2007 şi 2009, care nu au fost puse în aplicare de către unităţile şcolare.

“Trebuie ţinut cont dacă aceste sume sunt evidenţiate, pentru că urmează a fi plătite din sume extrabugetare ale şcolilor, ceea ce la această dată este imposibil, ştiut fiind faptul că bugetele şcolilor fac parte din bugetul general consolidat al primăriilor. În cel mai scurt timp va avea loc o analiză cu conducerea Camerei de Conturi Suceava în ceea ce priveşte modul de aplicare a acestor prevederi legale”, a precizat la final prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava