MOPAN Suceava

La Prefectura Suceava a avut loc miercuri şedinţa Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Uniunii Sindicale Judeţene ”SANITAS” Suceava. Întâlnirea a fost prezidată de Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava, Alexandru Rădulescu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi Constantin Harasim subprefectul judeţului.
La discuţii au fost prezenţi manageri ai unităţilor spitaliceşti din judeţ, reprezentanţi ai sindicatelor din domeniul sănătăţii, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava.
În cadrul discuţiilor, sindicatele au reclamat lipsa personalului din sistemul sanitar, lipsa bugetului pentru finanţarea unităţilor sanitare pentru ultimele două luni ale acestui an, neacordarea tichetelor de masă salariaţilor din sistem, neacordarea integrală a sporului de condiţii deosebit de periculoase personalului ce-şi desfăşoară activitatea în Secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret.
Astfel, Oana Elena Picioc, preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava a precizat că în ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, bugetul alocat în acest an permite Casei de Asigurări de Sănătate să asigure valoarea lunară de contract pentru fiecare spital din judeţ, pentru lunile noiembrie şi decembrie, prin deblocarea fondului de rezervă de 6% constituit la nivelul instituţiei, iar în cazul în care se va aloca o sumă suplimentară, aceasta va fi repartizată conform indicatorilor specifici fiecărei unităţi sanitare care au stat la baza valorii iniţiale de contract
De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului salariaţii nu au primit tichete de masă din luna noiembrie 2009 până în prezent, acest fapt generând o nemulţumire generală în rândul salariaţilor, potrivit preşedintei Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas.
În ceea ce priveşte neacordarea sporurilor de condiţii periculoase pentru personalul de la Secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, potrivit managerului unităţii, această majorarea salarială este posibilă numai în măsura în care sunt modificate condiţiile în care personalul îşi desfăşoară activitatea.
Ca urmare unitatea a înaintat Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru majorarea numărului de paturi pentru Secţia de îngrijiri paleative fapt ce va conduce la modificarea condiţiilor în care personalul îşi desfăşoară activitatea, fiind astfel posibilă acordarea legală a acestui spor de condiţii periculoase.
“Vreau să vă asigur că vom rezolva problemele referitoare la finanţarea unităţilor sanitare pentru acest an. Restul problemelor puse astăzi în discuţie vor fi abordate punctual şi vom înainta solicitări Ministerului Sănătăţii pentru a obţine soluţii”, a declarat prefectul judeţului Suceava în încheierea şedinţei Comisiei de Dialog Social.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava