MOPAN Suceava

În cadrul ședinței zilnice de analiză a situației epidemiologice la nivelul județului Suceava, la care au participat managerii spitalelor din județ, conducerea Direcției de Sănătate Publice Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și ai Consiliului Județean Suceava, prefectul județului a solicitat o abordare unitară, un comandament unic și adoptarea de măsuri predictibile legate de gestionarea unităților medicale din județ, funcție de evoluția epidemiologică.

În acest sens, a solicitat ca toate instituțiile cu atribuții în gestionarea pandemiei să analizeze și să răspundă solicitării coordonatorului medical la nivel județean, doctorul Calancea Alexandru, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, solicitare făcută din data de 14.10.2021.

Luând în considerare scenariile de evoluție ale pandemiei, noua organizare medicală județeană, odată cu transformarea Spitalului Municipal Rădăuți în spital Covid, motivat de măsurile solicitate de către coordonatorul medical județean, prefectul județului Suceava a subliniat necesitatea transpunerii de urgență, în proceduri concrete, avizate prealabil de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și care să fie aplicate și respectate la nivel județean.

Acestea vizează realizarea și aprobarea în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a unui plan etapizat care să răspundă oricărei evoluții pandemice și să asigure tratarea patologiei Covid și non-Covid.

În același timp, este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare voluntară a populației, mai ales în zonele rurale. În opinia doamnei doctor Costea Dana, ar fi de dorit ca la nivelul județului să se vaccineze zilnic cel puțin 2000 de persoane, fapt care ar permite ca sărbătorile de la sfârșitul anului să se desfășoare într-un cadru cît mai apropiat de cel normal.

Pentru o corelare a eforturilor pentru susținerea în mod eficient a campaniei de informare și de vaccinare voluntară, miercuri 27 octombrie, orele 12.00, va avea loc în sistem videoconferință o ședință de lucru cu primarii celor 114 unități administrativ-teritoriale din județ, la care vor participa managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, doctor Calancea Alexandru, directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Vlad și doctor Dana Costea care vor prezenta situația de la nivelul județului.

Prefectul reintră în forță pe câmpul de luptă anticovid. Moldovan convoacă primarii în videoconferință în vederea impulsionării vaccinării. Managerii de spitale atenționați să răspundă la comanda unică, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava