Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă judecătoria Rădăuţi pe numele fostului secretar al Primăriei Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul şi a actualei şefe a Serviciului administraţie publică, resurse umane, achiziţii publice din primărie, Elena Mitric. În plângerea penală, cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi depăşirea atribuţiilor pe care le aveau în funcţiile deţinute. Totul a plecat de la o sesizare pe care Prefectura a primit-o de la Rădăuţi, în care se reclama faptul că printr-un document semnat de Adrian Valentin Onciul şi Elena Mitric, cei doi i-ar fi desemnat pe unii membri din comisia de la examenul pentru funcţia de secretar al municipiului, iar ulterior şi unul, şi celălalt au participat la acest concurs. Prefectul Constantin Harasim ne-a declarat în cursul zilei de ieri că această sesizare a fost înaintată Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. El a arătat că după ce Prefectura a fost sesizată cu privire la acest aspect, au fost verificate şi documentele prin instituţia pe care o conduce a desemnat doi funcţionari publici pentru a fi membri ai comisiei de la examenul pentru funcţia de secretar al municipiului Rădăuţi şi ai comisiei de contestaţii. Astfel, în urma analizării adresei prin care Primăria Rădăuţi solicita Prefecturii desemnarea celor doi funcţionari publici s-a constatat că documentul a fost semnat de Adrian Valentin Onciul şi de către Elena Mitric, însă lipsea semnătura conducătorului primăriei, care la acea dată, pe 28 martie 2015, era viceprimarul cu atribuţii de primar Traian Andronachi. Constatin Harasim a precizat că documentul respectiv trebuia să fie semnat obligatoriu şi de Traian Andronachi, sau de o persoană desemnată de către acesta.

Juristul Adrian Valentin Onciul a ajuns secretar al municipiului Rădăuţi după ce a fost detaşat pe acest post la finalul lunii octombrie 2014.

Prefectura a formulat o plângere penală împotriva fostului secretar al Primăriei Rădăuţi şi a şefei serviciului de achiziţii publice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava