Prefectura Suceava a început recepția celei de a doua tranșe din acest an de pachete cu alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate. La nivelul județului Suceava vor fi recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru.

Pachetele alimentare distribuite conțin făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a precizat că prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum doar în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 243.688 de pachete, alimente și produse de igienă, în sumă totală de aproximativ 22.000.000 de lei.

Daniel Prorociuc, coordonatorul județean al grupului de lucru POAD a declarat că „Imediat ce vom finaliza recepția totală la nivel de județ a pachetelor cu alimente vom emite ordinul de prefect privind distribuția acestora către beneficiarii finali, acest lucru fiind previzionat a se întâmpla începând de săptămâna viitoare. Practic începând de săptămâna viitoare beneficiarii finali vor putea ridica de la primăriile din județ, atât pachetele de igienă recepționate acum două săptămâni, cât și cele de alimente recepționate acum.”

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt:

–    Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

–    Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava