Instituția Prefectului – județul Suceava sprijină Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher- şi Secretariatul General al Guvernului în organizarea acțiunilor proiectului cultural „Caravana Marii Uniri”, care se vor desfășura în zilele de 8 și 9 noiembrie 2018, în municipiul Suceava, a anunțat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

Astfel, vor avea loc activităţi culturale pe tema “cunoașterii și înțelegerii diversității culturale, a promovării educației interculturale și combaterii stereotipurilor și prejudecăților referitoare la minoritățile din România”, cu participarea  autorităţilor locale şi a oamenilor de cultură.

Potrivit programului anunțat de organizatorii caravanei, joi, 8 noiembrie 2018, la ora 12, în sala “Bucovina” din Palatul Administrativ, se va desfășura conferința “Contribuția minorităților naționale la dezvoltarea României – Trecut. Prezent. Viitor”, după care va fi prezentată o expoziție cu obiecte meșteșugărești, port tradițional și pictură.

În aceeași zi, de la ora 18,30, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Casei de Cultură a Studenților Suceava va avea loc un program artistic  prezentat de ansambluri ale  minorității rome și  minorităților reprezentative regiunii Bucovina (Ansamblul Cervona Kalena din Negostina și Ansamblul de cântece si dansuri ale muntenilor polonezi „Sołonczanka”).

Va urma un concert extraordinar susținut de Ansamblul Romano Kher, cu invitatul special Emy Drăgoi, la acordeon.
Vineri, 9 noiembrie, de la ora 18,30, la  Auditorium „Joseph Schmidt” va avea loc spectacolul de teatru “Cerere în căsătorie/“Mangipe prandemasqe”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Sandu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava