MOPAN Suceava

În cadrul proiectului Pregătește-te pentru viitor! – stagii de practică pentru studenți în domeniul agroalimentar, Asociația Română a Cărnii, în parteneriat cu Universitatea “Dunarea de Jos” din Galați şi partenerul transnațional din Spania Instituto de Formación Integral – IFI, anunță finalizarea şedințelor de consiliere inserție profesională organizate în cadrul Activitații 3 – Consiliere și orientare profesională.

În perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, peste 350 de studenți sau masteranzi ai Universității Dunărea de Jos din Galați, incluşi în Grupul Țintă, au participat la şedințele de consiliere şi inserție profesională.

Obiectivul principal al acestor şedințe a fost culegerea datelor pentru activitatea de consiliere, date în baza cărora va fi elaborata fişa personală a studentului consiliat. Fișa personală va conține datele culese, concluziile precum şi recomandările pentru orientarea pentru stagiile de practică.

Printre obiectivele cele mai importante ale acestor şedințe se numără:

  1. Cunoaşterea de sine
  2. Cunoaşterea lumii profesiilor
  3. Ghidarea opțiunii profesionale

Consilierea şi orientarea profesională au avut următoarele scopuri:

  • să ajute tinerii să-şi contureze o imagine clară cu privire la propria lor carieră (formare iniţială, perfecţionare, promovare, modificarea rolurilor sociale),
  • să ofere studenților şansa de a-și găsi o activitate care să le  permită o dezvoltare deplină a capacităților şi să le ofere satisfacție personală în muncă.,
  • familiarizarea treptată a studenților cu particularitățile diferitelor profesii şi autodefinirea lor în raport cu aceste profesii şi cu propriile interese, valori și aspirații.

Temele cele mai frecvent dezbătute în cadrul şedințelor:

  • Adaptarea cu uşurintă la dinamica socială şi economică
  • Dobândirea unei atitudini flexibile raportate la carieră
  • Adoptarea unei atitudini active cu privire la cariera personală
  • Asumarea de obiective realiste, realizabile.

Prin prezentarea susținută în cadrul şedințelor, s-a urmărit adaptarea studenților la metodele care să le permită cautarea unui loc de muncă şi totodată s-au oferit sugestii de surse de unde pot afla mai multe informații despre ocupații şi locurile de muncă disponibile.

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați: www.agropractic.ro  sau https://www.facebook.com/pages/Pregateste-te-pentru-viitor/256097287914245?ref=hl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava