Concert pascal
MOPAN Suceava

Având în vedere debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în cursul zilei de 22.12.2020, începând cu ora 17.00, în sala Bucovina a Palatului Administrativ s-a desfășurat ședința în sistem videoconferință coordonată de domnul colonel doctor Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, în vederea pregătirii și organizării în bune condiții a campaniei de vaccinare.

Discuțiile au vizat prevederile Ordinului comun pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, al Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și M.L.P.D.A., care stabilește conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel central, județean și local.

În vederea punerii în aplicare a normelor privind organizarea centrelor de vaccinare, prefectul județului a convocat o ședință operativă cu președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, administratorul public al județului, doamna Irina Vasilciuc, în calitate de reprezentanți ai autorităților județene cu rol de coordonare și de sprijin a activităților specifice.

Președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, l-a desemnat ca reprezentant al administrației publice județene în conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel județean pe domnul vicepreședinte Nicolae Barbă, care v-a fi sprijinit în activitate de către administratorul public al județului, doamna Irina Vasilciuc, care are ca responsabilitate directă coordonarea Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Urmare a acestei ședințe, astăzi, 23.12.2020 începând cu ora 11.00, a avut loc o nouă videoconferință, în cadrul căreia s-au discutat aspecte referitoare la coordonarea activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Videoconferința s-a desfășurat sub coordonarea președintelui Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, cu participarea conducerii Instituției Prefectului Județul Suceava, a directorului medical al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“, doctor Marius Grămadă, și a reprezentanților din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, ai Direcției de Sănătate Publică și Serviciului de Telecomunicații Speciale Suceava.

Ulterior, la ora 14, o comisie formată din prefectul județului, administratorul public al județului, doamna Irina Vasilciuc, șeful STS Suceava, domnul general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava, domnul colonel Mugurel Anton, directorul executiv D.S.P. Suceava, domnul doctor Dinu Sădean, directorul medical al S.J.U. Suceava, domnul doctor Marius Grămadă, împreună cu cadre medicale cu atribuții de la spitalul județean și D.S.P. Suceava, au vizitat centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Reprezentanții spitalului județean au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcționale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum și modalitățile de raportare a posibilelor efecte adverse.

Centrul de vaccinare va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin.

Directorul medical al S.J.U. Suceava, domnul doctor Marius Grămadă, a precizat că până în acest moment sunt înscrise un număr de 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării și primirii imediate de doze suplimentare de vaccin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava