Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectul ”EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii” implementat in judetul Bacau de catre Fundatia de Sprijin Comunitar a inregistrat un mare succes in randul grupului tinta vizat si anume femei cu studii gimnaziale sau medii din judetul Bacau, aflate in cautarea unei calificari si a unui loc de munca. Din august 2014 pana in august 2015, au fost derulate 10 cursuri de calificare in meseriile de baby-sitter, ingrijitor la domiciliu si lucrator social, care au fost absolvite de 236 de femei din intreg judetul. Cererea a fost insa mult mai mare, astfel incat desi proiectul trebuia sa se incheie la inceputul lunii septembrie, in urma solicitariilor multiple venite din partea persoanelor care nu au reusit sa intre intr-una dintre grupele formate pana la aceasta data, s-a decis prelungirea proiectului pana la 15 noiembrie.
Alte 28 de femei au fost incluse in proiect si au demarat, incepand cu 27 august, un curs de calificare in meseria de ingrijitori batrani la domiciliu. Dintre acestea 14 persoane sunt din Buhusi iar alte 14 din Bacau. Cursantele vor fi pregatite atat teoretic cat si practic de specialistii FSC cu o experienta de peste 15 ani in ingrijirea persoanelor varstnice, iar practica de specialitate va fi efectuate la Centrul de zi pentru Varstnici Dr. Stefan Ciobanu pentru femeile din Bacau si la Satul Seniorilor Milly pentru cele din Buhusi. Cursul se va incheia la sfarsitul lunii octombrie iar, ca o noutate a acestei prelungiri a proiectului, subventia pe care o vor primi absolventele cursului s-a marit de la 600 la 1200 de lei.
Mai mult decat atat acestea vor beneficia si de un curs de dezvoltare a competentelor antreprenoriale, oferit de partenerii de la Asociatia 4Change din Bucuresti.

Proiectul „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii” si are o durata de 16 luni.

Proiectul este implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava