Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria comunei Horodnic de Sus a început probele pentru producția de beton din propria stație. Investiția în construcția stației de betoane și asfalt de la Horodnic de Sus a fost realizată exclusiv din fondurile primăriei. Primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luță, a ținut să sublinieze că din punctul său de vedere, aceasta este cea mai importantă investiție a comunei. „A fost i muncă care a durat un an și ceva și sperăm ca anul acesta să pornim întreg sistemul pentru producție. Pentru comunitatea noastră asta înseamnă că vom avea propria resursă de materie primă în ceea ce privește infrastructura rutieră. Nu cred că e un lucru rău. Deși unii spun că doar mediul privat trebuie să se dezvolte, primăriile dacă au un pic de voință de muncă, pot să dezvolte capacități de producție”, a arătat Valentin Luță.

El a arătat că și-a propus ca producția de anul acesta din stația de betoane și asfalt să fie folosită în exclusivitate pentru lucrările din comună. „Avem un contract semnat cu CNI și am primit ordinul de începere a lucrărilor pe 19 iunie pentru 12 kilometri de canalizări pluviale și podețe, dar și alte lucrări la care trebuie să folosim betonul. Sperăm să facem față. Anul acesta, fiindcă suntem novici în sistem nu vrem să promitem marea cu sarea. Încercăm să ne facem doar noi lucrurile pe cont propriu și dacă lucrurile evoluează bine ne extindem”, a mai declarat primarul comunei Horodnic de Sus. El a arătată că stația de beton și asfalt este administrată de HDS Servicii Publice, o firmă înființată de primărie, care în momentul de față are 18 angajați.

„Prin construcția acestei stații nu ne-am gândit neapărat la venituri. Ne-am gândit să avem o stabilitate a locurilor de muncă a celor din comuna Horodnic de Sus. Eu spun că este cea mai importantă investiție a comunei. Pentru că această investiție creează locuri de muncă. Dacă vorbim despre școli, casă de cultură, reabilitări de clădiri, acestea creează locuri de muncă temporar, doar pe parcursul investiției. Dar aici este o investiție care va crea locuri de muncă. Le-am spus celor care s-au angajat în HDS că ar putea să iasă la pensie de aici. Și majoritatea lor sunt tineri, între 25 și 30 de ani. Și le-am spus că dacă lucrurile vor merge așa cum ne-am propus, atât cât vom fi noi în administrație, când vor veni alții și vor menține trendul, vor putea ieși la pensie de aici și copiii copiilor lor vor putea să trăiască din această investiție”, a mai declarat Valentin Luță.

Premieră absolută! Prima șarjă de beton produsă de o primărie din județ în instalația proprie, Primarul Valentin Luță: „Este cea mai importantă investiție a comunei, care va crea locuri de muncă” (FOTO), 9.7 out of 10 based on 21 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (21 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava