Concert pascal
MOPAN Suceava

Spectacolul „Noapte bună, tăticule!” de Jean Poiret, montat de remarcabilul Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău, este o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava și va avea premiera joi, 25 octombrie 2018, la ora 19.00.

Despre spectacolul „Noapte bună, tăticule!”regizorul Alexandru Grecu afirmă: „este o comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (El, Ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane.

Gong … începe spectacolul ! Un spectacol despre noi … Gong !”

Echipa de producție:Distribuția:

Regia: Alexandru GrecuSofie – Diana Lazăr

Autor: Jean PoiretȘtefan – Răzvan Bănuț

Traducere: Ion DivizaJulie – Ioana Nichita

Costume: Ecaterina MihalacheD.na Valter – Sebastian Bădărău
Coregrafia: Dumitru TanmoșanDl. Valter – Alexandru Marin
Frederic – Bogdan Amurăriței

Marlene – Delu Lucaci

Alexandru Grecuesteregizorul care a obținut în 2010  titlul onorific de Artist al Poporului , în Chișinău, și este un nume cunoscut și apreciat  în lumea teatrului.

În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național  Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), Alexandru Grecu organizează mai multe manifestări culturale de anvergură.

Spectacolele sale de la Teatrul Național Satiricus din Chișinău se bucură de un real succes,  dintre care amintim:D`ale Carnavalului,Unde mergem, domnilor, Salvați America, O noapte furtunoasă, Dictatorul, Carmen, Angajare de clovn, Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate, Soție de împrumut, Țara asta a uitat de noi.

Regizorul Alexandru Grecu a fost distins cu Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita, în cadrul Galei Premiilor UNITEM.

Jean Poiret, renumit actor, scenarist și scriitor de origine franceza s-a născut pe data de 17 august 1926 la Paris .

În film a debutat în LesTroisMousquetaires de André Hunebelle în 1953, dar în 1955 cu Cettesacréegamine alături de Brigitte Bardot și Michel Serraultel devine cunoscut publicului. Apare în principal în comedii minore, dar și în succesele de box office: Le Mur de l’Atlantique, La Gueule de l’autre, La SeptièmeCible alături de LinoVentura sau Le DernierMétro.

În 1985, Claude Chabrol îi oferă rolul principal în două filme: Poulet au vinaigre și InspecteurLavardin, care vor fi adaptate pentru televiziune.

Dintre piesele sale de teatru amintim: La Cage  auxFolles, JoyeusesPâques, C’estencoremieuxl’après-midi.

Pentru prima și ultima dată în spatele camerei, adaptează un roman de Alexandre Jardin, Le Zèbre, oferind roluri soției sale și lui ThierryLhermitte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava