MOPAN Suceava

Endoprotezare de aortă abdominală, cu singurul sistem revoluționar care sigilează sacul anevrismului

În premieră pentru sistemul privat de sănătate din România, echipa de medici cardiologi intervenționali, chirurgi cardiovasculari și anesteziști a Spitalului de Cardiologie Brașov a realizat prima endoprotezare de aortă abdominală, cu singurul sistem revoluționar care sigilează sacul anevrismului.

Procedura a decurs fără complicații, pacientul în vârstă de 61 de ani având diagnosticul de anevrism de aortă abdominală subrenal aflându-se acum în salon, urmând a fi externat peste două zile.

Dr. Mihai Ursu,  cardiolog intervențional, șef secție Cardiologie Intervențională: „Endoproteza Nellix are un design și un concept absolut noi, cu ajutorul cărora putem trata  mai mulți pacienți, putem simplifica planificarea și selecția materialelor, putem reduce intervențiile secundare sigilând cu polimer biocompatibil întreaga zonă anevrismală. Tehnic, prin abort minim invaziv la nivel inghinal, prin tehnici intervenționale, se introduc la nivelul aortei abdominale două stenturi expandabile, cu balon, și acoperite cu PTFE, la care sunt atașate endobaguri (săculeți de poliuretan biostabil) în care se injectează polimerul ce ocupă întregul anevrism și îl sigilează, restabilind circulația normală a sângelui numai prin cele două stenturi implantate (excluzând anevrismul) către memebrele inferioare.”

Anevrismul de aortă este o afecțiune redutabilă, în ultima perioadă tot mai frecvent întâlnită, ca urmare a dezvoltării diagnosticului imagistic, mulți dintre pacienți fiind diagnosticați întâmplător la o computer tomografie sau o ecografie abdominală afectuate pentru diverse simptome. Riscul cel mai mare al prezenței anevrismului de aortă abdominală este de ruptură, peretele aortei cedând presiunii sangvine, situație în care prognosticul pacientului este rezervat. De aceea, apelarea la acest tip de soluție medicală inovativă este salvatoare de vieți.

Aceste intervenții vor fi realizate în mod curent în Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov. Astfel, în luna martie, Clinicco aduce două proceduri noi, revoluționare, în beneficiul pacienților cu boli cardiovasculare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava