Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță premiera spectacolului Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, pe data de 25 iunie 2017, ora 19:00.

Spectacolul Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, este o adaptare a regizorului după piesa The Playboy of the Western World de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze. Opera lui ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar textul original este considerat o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

Un playboy de peste deal, este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

Cum spune și textul, „Ballyliford e un sat mic din Irlanda, așezat între dealuri și văi, cu păduri fantomatice, cu stânci misterioase sculptate de vânturi și ploi, cu case puține, micuțe, viu colorate, un loc pe care nu-l vei găsi niciodată, pentru că aici s-a oprit cerul. Ballyliford e un ținut magic. Nopțile sunt reci și pline de stele. Pădurea se face neagră sau purpurie, șoptește și cântă. Bellyliford e un ținut al elfilor… oamenii de aici sunt veseli, beau multă bere bună, iubesc și râd cu tot sufletul…”

Spectacolul în regia Antonellei Cornici, cu actorul Cătălin Ștefan Mîndru în rolul principal, are muzică, dans și costume de poveste. Distribuția, care include 6 actori ai trupei sucevene și 4 colaboratori, ca și echipa de producție îl recomandă.

Distribuție:

Christy Mahon: Cătălin Ștefan Mîndru

Elf: Cosmin Panaite

Michael James, hangiu: Ionuț Cornilă

Pegeen: Delu Lucaci

Shawn Koogh: Horia Andrei Butnaru

Văduva Quin: Cristina Florea

Mahon, tatăl lui Christy: Dumitru Năstrușnicu

Nelly:  Diana Lazăr

Sara: Clara Popadiuc

Jimmy: Alexandru Marin

Echipa de producție:

Regia: Antonella Cornici

Scenografia: Alina Dincă Pușcașu

Compoziție și ilustrație muzicală: Șerban Ursachi

Coregrafie: Victoria Bucun

Video & Light design: Lucian Moga

Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Regizorul Antonella Cornici este lector univ. dr. la Facultatea de Regie din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, dar experiența sa în domeniul spectacolului a început pe scenă, ca actor. De-a lungul anilor, a montat la Timișoara, Arad, Petroșani, Turda, Piatra Neamț, Botoșani, Iași și a participat la numeroase turnee în țară și în străinătate. În 2004, regizorul Antonella Cornici a primit Medalia „Meritul Cultural”, clasa a III-a, categoria „Arta Spectacolului”, ordin oferit de Președintele României.

Spectacolul Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, se va juca  pe scena Teatrului sucevean și în ziua imediat următoare premierei, luni, 26 iunie 2017, de la ora 19:00.

Prețul biletelor diferă: la premieră biletul costă 25 de lei pentru toate categoriile de spectatori, în timp ce la spectacolul de luni, biletul costă 20 de lei, iar pentru pensionari, elevi și studenți, 10 lei.

Relații și rezervări, la telefon: 0759048677

Premiera piesei „Un playboy de peste deal” de la Teatrul Matei Vișniec va avea loc pe 25 iunie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava