MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează, pe 20 mai a.c., prima ediție a Conferinței Internaționale ”EDUCATORS”. Este primul eveniment din România dedicat învățării socio-emoționale în procesul educațional. Conferința se adresează formatorilor și actorilor cheie din domeniul educației, responsabili de crearea unui cadru de învațare socio-emoțională în școlile din România.

Înscrierile se realizează prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Conferința se va desfășura online, în premieră, pe Yealink, una dintre cele mai mari platforme globale specializate în video-conferințe, folosită în peste 140 de țări, datorită tehnologiei inovatoare și modului facil de utilizare, care permite un număr mare de utilizatori simultani.

Tema primei ediții a conferinței este ”Importanța educației socio-emoționale în procesul de învățare”.

Conferința își propune să ofere cadrelor didactice, elevilor, cercetătorilor, psihologilor, părinților, directorilor educaționali, cadrelor universitare, studenților, etc. un suport real în ceea ce privește integrarea învățării socio-emoționale în procesul educațional.

Speakerii conferintei sunt experti în Social Emotional Learning (SEL) și, împreună cu invitații lor, vor explora tema conferinței, din perspective diferite. Aceștia vor prezenta rolul acestor practici de inteligență socio-emoțională în domeniul educațional, studii de caz și exemple de bune practici în învățarea socio-emoțională.

Învățarea socio-emotionala (SEL) oferă contextul de care este nevoie pentru a produce o schimbare reală în învățâmântul românesc. Acest tip de educație are un impact benefic nu doar în managementul clasei și în calitatea învățării și actului educațional, ci și pe parcursul întregii vieți.

Partenerii acestui eveniment sunt: Centrul de Carte Străină Fischer International, Walnut Wisdom și Yealink.

Despre SEL:
Acest concept a apărut în Statele Unite, în 1994, în urma unei întâlniri de lucru la care au participat profesori, cercetători și psihologi, cu scopul găsirii unui cadru educațional de promovare a dezvoltării pozitive a copiilor. De atunci, impactul acestui domeniu continuă să se extindă în întreaga lume.

Educația socio-emoțională este procesul prin care copiii, tinerii și adulții înțeleg și gestionează emoțiile, stabilesc și ating obiective pozitive, simt și arată empatie față de ceilalți, stabilesc și mențin relații pozitive, iau decizii responsabile.

Sunt peste două decenii de cercetare care demonstrează că învățământul bazat pe SEL îi ajută pe elevi să își valorifice la maxim atât aptitudinile, cât și competențele pe care aceștia le au, și să obțină succesul atât în plan academic, cât și profesional și personal. Rezultatele vin din diferite domenii: neuroștiință, sănatate, psihologie, economie, performanța elevilor.

Specialiștii spun că aptitudinile din sfera inteligenței emotionale pot fi învățate și măsurate. În plus, acestea pot fi corelate cu rezultate academice ridicate, cu sănatate sporita, relații puternice și o calitate îmbunătățită a vieții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava