Premierul Dacian Cioloș și ministrul sănătății Vlad Voiculescu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun”, constituită din reprezentanți ai societății civile, medicale și academice. Accentul a fost pus asupra aspectelor privind prevenția și protecția tinerilor față de fumatul pasiv, descurajarea experimentării fumatului și încurajarea abandonării acestei practici.

Premierul Cioloș a apreciat demersul Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun” și rolul pe care îl poate avea în prevenția și educația pentru sănătate, ca parte a politicilor de sănătate.

“Este datoria noastră să îi ajutăm pe tineri să conștientizeze riscurile pe care le presupune fumatul, ca, de altfel, orice obicei nesănătos, pentru a-și alege stilul de viață în cunoștință de cauză. Este nevoie ca noua generație să fie educată în spiritul cunoașterii și conștientizării efectelor pe care le presupune o opțiune sau alta“, consideră premierul Dacian Cioloș.

Inițiativa “2035-Prima Generație fără tutun” a fost lansată în septembrie 2016 și își propune, ca obiectiv principal, reducerea consumului de tutun la 5% din populația adultă. Strategia acestei Inițiative este bazată pe angajamente internaționale ale României pentru reducerea consumului de tutun, direcții clare de acțiune la nivel legislative.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava