Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul ministru Nicolae Ciucă a participat astăzi dimineață la punerea în funcțiune de gazoductului Pojorâta-Vatra Dornei care va alimenta orașul stațiune, investiție de 17 milioane de lei realizată de Transgaz. Alături de el s-au aflat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, ministrul antreprenoriatului și turismului, Daniel Cadariu, deputata Angelica Fădor, primarul Ilie Boncheș, fostul deputat Dumitru Pardău, vicepreședinții Consiliului Județean, Niculai Barbă respetiv Vasile Tofan și primarii din bazinul Dornelor. Șeful Transgaz a ținut să precizeze că gazoductul are o lungime de 26 de kilometri și a fost finalizat cu patru luni mai devreme adică în 20 de luni. Gazoductul transportă un volum anual de 225 de milioane de mc de gaz. ”Gazul e la poarta orașului Vatra Dornei și această utilitate va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației și la dezvoltarea mediului de afaceri”, a spus  șeful Transgaz. El a subliniat că Transgaz va continua să dezvolte investiții în magistrale de gaz metan arătînd că în curînd vor începe lucrările unui nou gazoduct de 90 de kilometri spre Iacobeni, Cîrlibaba și Borșa.

l

Nicolae Ciucă: ”Este un moment de bucurie pentru locuitorii orașului Vatra Dornei acum cînd orașul aniversează 430 de ani de atestare documentară”

”Este un moment de bucurie pentru locuitorii orașului Vatra Dornei acum cînd orașul aniversează 430 de ani de atestare documentară. Astăzi se finalizează un program guvernamental prin care am a dus gazul la marginea orașului creând astfel posibilitatea ca proiectul viitor de alimentarea cu gaze a întregului oraș să se realizeze în conformitate cu planurile autorităților locale. Am înțeles de la domnul primar că deja lucrările au început pe strada Republicii, stradă din centrul stațiunii, și de asemenea sunt materialele de construcții achiziționate astfel încât să poată să demareze lucrările de conectare de la stație către punctele de livrare din oraș. Sunt posibilități pentru dezvoltarea rețelei de termie dar și pentru dezvoltarea afacerilor. Există un pitențial consistent pentru dezvoltarae diferitelor sectoare de activitate orașul urmând să devină mult mai atractiv”, a declarat premierul Ciucă.

Flutur: ” Am moștenit proiectul vechi din 2003-2004 abandonat înainte de Câmpulung Moldovenesc. În primul meu mandat am dus gazul la Câmpulung Moldovenesc iar acum și la Vatra Dornei”

”Reamintesc că noi, Consiliul Județean am coordonatorul acestui proiect. Am moștenit proiectul vechi din 2003-2004 abandonat înainte de Câmpulung Moldovenesc. În primul meu mandat am dus gazul la Câmpulung Moldovenesc iar acum bifăm această mare realizare și am adus gazul și la Vatra Dornei. Au fost foarte multe momente când am fost diriginte de șantier aici”, a spus și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. El a amintit că prin PNI ”Anghel Saligny” 33 de localități sucevene au primit fonduri de la Guvern pentru rețele de gaz metan  care vor însuma 1.300 de kilometri de conductă și vor avea 70.000d e beneficiari. ”Asta înseamnă posibilitatea de avea soluții alternative, înseamnă cruțarea pădurilor și un plus de civilizație”, a punctat Flutur care a adpugat ”am avut două obiective pentru Dorna gazul și Cazinoul și iată că s-au realizat”.

 Boncheș: ”Dacă mă credeți, melodia mă simt ca la 20 de ani e valabilă astăzi pentru mine”

 ”Soarele de afară a venit al Vatra Dornei împreună cu domnul prim ministru, cu domnul președinte al Consiliului Județean, cu domnul director general al Transgaz. Dacă mă credeți, melodia mă simt ca la 20 de ani e valabilă astăzi pentru mine. Vă aștept pe toți al Vatra Dornei în doi ani de zile să vedeți cum va arăta stațiunea. Va arăta ca acum 130 de ani cînd Vatra Dornei a fost primul oraș iluminat din Bucovina. Dacă nu se zbăteau domnul președinte al Consiliului Județean cu domnul prim ministru nu eram în această fază de aceea le mulțumesc din suflet”, a declarat și primarul Ilie Boncheș.

Premierul Ciucă și președintele Flutur la deschiderea gazoductului Pojorîta-Vatra Dornei, investiție de 17 milioane de lei. Flutur: ”Au fost foarte multe momente când am fost diriginte de șantier aici” (FOTO), 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava